Kettő az egyben: túrógombóc a levesben

A te csemetédnek is nagy kedvence a túrógombóc? És rajong a gyümöcslevesekért is? Kombináld a kettőt, készítsd el te is a túrógombócos eperlevest, mindketten imádni fogjátok!

Eperleves túrógombóccal (1,5 éves kortól)

Hozzávalók

A gombócokhoz

  • 25 dkg túró
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • pár levél friss menta, apróra darabolva
  • 7 dkg búzadara

A leveshez

Elkészítés

  1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat gömbölyítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. (Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük.)
  4. A kihűlt gombócokat a levesbe tesszük, és tálalásig a hűtőben tartjuk. (A tányérokon megszórhatjuk még kevés pirított mandulaszelettel is.)

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek