A te csemetédnek is nagy kedvence a túrógombóc? És rajong a gyümöcslevesekért is? Kombináld a kettőt, készítsd el te is a túrógombócos eperlevest, mindketten imádni fogjátok!
Eperleves túrógombóccal (1,5 éves kortól)
Hozzávalók
A gombócokhoz
- 25 dkg túró
- 1 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 tojás
- 1 db (bio) citrom reszelt héja
- pár levél friss menta, apróra darabolva
- 7 dkg búzadara
A leveshez
- 50 dkg eper
- 3 dl görög joghurt
- 5 ek méz
- 4 ek cukor
Elkészítés
- A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk.
- Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe.
- Nagy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat gömbölyítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. (Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük.)
- A kihűlt gombócokat a levesbe tesszük, és tálalásig a hűtőben tartjuk. (A tányérokon megszórhatjuk még kevés pirított mandulaszelettel is.)