Kettő az egyben: túrógombóc a levesben

A te csemetédnek is nagy kedvence a túrógombóc? És rajong a gyümöcslevesekért is? Kombináld a kettőt, készítsd el te is a túrógombócos eperlevest, mindketten imádni fogjátok!

Eperleves túrógombóccal (1,5 éves kortól)

Hozzávalók

A gombócokhoz

  • 25 dkg túró
  • 1 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 db (bio) citrom reszelt héja
  • pár levél friss menta, apróra darabolva
  • 7 dkg búzadara

A leveshez

Elkészítés

  1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat gömbölyítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. (Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük.)
  4. A kihűlt gombócokat a levesbe tesszük, és tálalásig a hűtőben tartjuk. (A tányérokon megszórhatjuk még kevés pirított mandulaszelettel is.)

A recept elmenthető a receptkönyvbe itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek