Kakaópor borította be a svájci városkát a minap...de honnan jött a mennyei manna?

Egy baki következtében finom kakaópor borította be a gyár környékét.

Finom kakaópor borított be mindent a svájci Oltenben múlt pénteken, a Lindt & Spruengli helyi édességgyárának környékén – írja a Guardian című brit lap.

A Zürich és Basel közt fekvő Olten lakói egy pár órára a Charlie és a csokigyár című film/könyv egyik jelenetében találhatták magukat, amikoris finom kakaószemcsék hullottak rájuk. A Lindt & Sprüngli cégnél jelentkező műszaki probléma ugyanis „csokiesőt” okozott a városban. A gyárban a hántott kakaóbab pirításakor használt hűtőberendezés ventilátora ugyanis meghibásodott, így kerülhetett a kakaópor a levegőbe. A városban tomboló erős szél gyorsan behintette a gyár környékét, finom kakaóréteget hagyva ezzel maga után.

https://twitter.com/olten/status/1294638613880172545?ref_src=twsrc%5Etfw

A cég a baki után közleményt adott ki, amiben közölte, hogy a gyárból származó kakaópor teljesen ártalmatlan az emberre és környezetre, így nem kell tartania a lakosoknak semmitől. Úgy tudják, hogy egy autó szennyeződött be komolyabban, ha tulajdonosa kéri, állják a tisztítási költséget. Azóta a hibát kijavították, így nem valószínű, hogy a közeljövőben előfordulhat újra az incidens.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: InterCom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!