Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaópor borította be a svájci városkát a minap...de honnan jött a mennyei manna?

Egy baki következtében finom kakaópor borította be a gyár környékét.

Finom kakaópor borított be mindent a svájci Oltenben múlt pénteken, a Lindt & Spruengli helyi édességgyárának környékén – írja a Guardian című brit lap.

A Zürich és Basel közt fekvő Olten lakói egy pár órára a Charlie és a csokigyár című film/könyv egyik jelenetében találhatták magukat, amikoris finom kakaószemcsék hullottak rájuk. A Lindt & Sprüngli cégnél jelentkező műszaki probléma ugyanis „csokiesőt” okozott a városban. A gyárban a hántott kakaóbab pirításakor használt hűtőberendezés ventilátora ugyanis meghibásodott, így kerülhetett a kakaópor a levegőbe. A városban tomboló erős szél gyorsan behintette a gyár környékét, finom kakaóréteget hagyva ezzel maga után.

A cég a baki után közleményt adott ki, amiben közölte, hogy a gyárból származó kakaópor teljesen ártalmatlan az emberre és környezetre, így nem kell tartania a lakosoknak semmitől. Úgy tudják, hogy egy autó szennyeződött be komolyabban, ha tulajdonosa kéri, állják a tisztítási költséget. Azóta a hibát kijavították, így nem valószínű, hogy a közeljövőben előfordulhat újra az incidens.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: InterCom

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!