Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tudod, mi az a galley-konyha? Ha nem, most megmutatjuk!

Hallottál már róla? Nem csodálkozunk, ha esetleg nem. Mondjuk (és persze mutatjuk is), mit rejt ez a név!
A konyha sokféle formájú és méretű lehet: L alakú, U alakú, G alakú, kicsi, tágas vagy épp ideális, ahol mindennek megvan a helye. De milyen az a galley-konyha
 
„A galley-konyha hosszú, keskeny terekben kialakított főzőhelyiség, ahol teljesen beépített a falrész alsó és felső konyhaszekrényekkel. Ezeket csak egy szűk közlekedő választja el egymástól! ” - mondta Abbe Fenimore, formatervező. Lényegében az összes „konyhai eszköz – készülékek, tárolóhely és munkalapok – két párhuzamos egység mentén futnak.
 
 
Honnan ered a „Galley”?
 
A „galley” kifejezés valójában a hajók, repülőgépek és vonatok konyháira utal, ahol a hosszúkás helyiségek folyosószerű kialakítást igényelnek. Ezek a típusú konyhák kiválóak olyan házakba és lakásokba, ahol kevés hely áll a rendelkezésre egy főzőhelyiség kivitelezéséhez. 
 
Előnyei:
 
Teljes egészében kihasználja a rendelkezésre álló helyet. 
 
Viszonylag olcsó megoldás. Mivel a konyha kicsi, kevesebb szekrényre és pultra van szükség.
 
Hátrányai:
 
Egyszerre csak egy, maximum két ember fér el a konyhában, hiszen a helyiség picike és szűk.
 
Mivel nagyon keskeny, ezért sokan úgy érezhetik magukat, mintha be lennének zárva. 
 
 
A szerencsésebbek – ha lehetőségük van rá – az egyik falat kibonthatják, hogy még világosabb és légiesebb legyen a konyha. Ebben az esetben a konyhasziget kerül a képbe, például így:
 
 
Ha nincs lehetőség arra, hogy az egyik falat megnyissátok, akkor maradhat ez a szűk, keskeny megoldás. A teret optikailag úgy tágíthatjátok, hogy rendet tartotok a konyhában, elsősorban a munkalapon. Ne halmozzátok el a polcokat szakácskönyvekkel, a díszítés is inkább legyen légies, könnyed. 
 
Ez is érdekelhet:
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!