Isteni levesek vacsorára

Azzal már nem árulok el újdonságot, hogy megőrülök a levesekért - szerintem hosszú ideig kibírnám, ha csak ezeket ehetném. 

Hideg joghurtos szilvaleves főzés nélkül

Télen a vacsora is szinte mindig valamilyen kiadós krémleves, de mivel még nincs itt a hideg, ezért az őszben még könnyebb verziókat is főzök. Nektek is ezt ajánlom, a heti vacsoramenü változatos és sokféle ízlésnek megfelelő recepteket tartalmaz!

Hétfő

Bloggerünk, Gréti levese még teljes mértékben nyárvégi, de simán beillik bármilyen laktató egytálételnek is, ráadásul nagyon egészséges, csupa zöldség ételről van szó. Olyan, mintha egy zamatos lecsót dobnánk össze krumplival, csak éppen leves formájában.

Kedd

Kaporral gombalevest? Miért ne? Az illatos, zöld fűszernövény nemcsak a tökfőzelék elengedhetetlen ízesítője, hanem csiperkegombával is nagyon működik. Persze az lenne a legjobb, ha erdei gombákkal főzhetnénk, de ennek híján a sima csiperke is tökéletes lesz. Szójaszósz, citrom gondoskodik a különleges ízvilágról.

Szerda

Na, a fokhagymaimádóknak itt a szezon, ez a recept rögtön két fejjel ír elő az isteni, illatos hagymákból. Ha eddig sosem tálaltad cipóban, érdemes pékségben beszerezni hozzá kettőt, mert nagyon mutatós tálaláskor, a hozzá passzintott bor ízlés kérdése.

Csütörtök

Sütőtöklevesre is rengeteg változat létezik, most éppen karamellizált lilahagymával ajánljuk, hús helyetti opcióként.

Péntek

A kukorica-krémleves viszonylag ritkán kerül képbe, legalábbis nálam. Eddig ugyanis, nem értem, hogy hanyagolhattam el a krémleves alapanyagaként. Tejföl helyett tejszínt érdemes használni, nagyon finom, selymes leves a főzés vége.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek