Így készül szerintünk a tökéletes, elképesztően finom és olcsó TÓCSNI!

Sokan csak a gyorsfagyasztott változatot fogyasztják, pedig tócsnit készíteni az egyik legkönnyebb dolog. Mutatjuk, mi hogyan csináljuk. 

Cicege, lepcsánka, lapcsánka, beret, mackó, a tócsninak megannyi neve van, hiszen egy nagyon közismert, nagyon egyszerű és olcsó ételről van szó. Ahhoz, hogy tócsnit készítsünk, nem lesz szükségünk sok mindenre, csupán krumplira, néhány kanál lisztre, tojásra, sóra, borsra, na és persze jó adag olajra.

A krumplikat hámozd meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le mindet (mi három adaghoz fél kiló krumplit használtunk fel). A lereszelt krumplit szórd meg négy kanál finomliszttel, keverd el, majd üss bele egy tojást, ezután határozott mozdulatokkal keverd el a krumplis-tojásos elegyet és sózzad, borsozzad ízlés szerint.

Ezután egy magasabb falú serpenyőbe önts négy deci olajat, majd ha az felforrósodott, egy evőkanálnyi tócsnimassza már mehet is a tűzre. Oldalanként süsd 3-4 percig, majd csepegtesd le a kész ételt konyhai törlőpapíron.

Veres Mari receptje egy kicsit más, kísérletező kedvű szakácsoknak azonban érdemes kipróbálniuk.

Ez a recept több alapanyaggal van kiegészítve, a tócsniba kerül egy fél teáskanálnyi borsikafű, egy kis fej apróra vágott vöröshagyma valamint petrezselyem vagy snidling is.

TIPP: a tócsnihoz használj régebbi krumplit (bár tudjuk, már régen elmúlt az újkrumpli szezonja, a fiatalabb termésben nincs elég keményítő, széteshet az étel).

Mártogatósnak készíts tejfölös-fokhagymás szószt. Kiadós étel, de néhanapján muszáj bűnözni kicsit.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...