Így készül szerintünk a tökéletes, elképesztően finom és olcsó TÓCSNI!

Sokan csak a gyorsfagyasztott változatot fogyasztják, pedig tócsnit készíteni az egyik legkönnyebb dolog. Mutatjuk, mi hogyan csináljuk. 

Cicege, lepcsánka, lapcsánka, beret, mackó, a tócsninak megannyi neve van, hiszen egy nagyon közismert, nagyon egyszerű és olcsó ételről van szó. Ahhoz, hogy tócsnit készítsünk, nem lesz szükségünk sok mindenre, csupán krumplira, néhány kanál lisztre, tojásra, sóra, borsra, na és persze jó adag olajra.

A krumplikat hámozd meg, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le mindet (mi három adaghoz fél kiló krumplit használtunk fel). A lereszelt krumplit szórd meg négy kanál finomliszttel, keverd el, majd üss bele egy tojást, ezután határozott mozdulatokkal keverd el a krumplis-tojásos elegyet és sózzad, borsozzad ízlés szerint.

Ezután egy magasabb falú serpenyőbe önts négy deci olajat, majd ha az felforrósodott, egy evőkanálnyi tócsnimassza már mehet is a tűzre. Oldalanként süsd 3-4 percig, majd csepegtesd le a kész ételt konyhai törlőpapíron.

Veres Mari receptje egy kicsit más, kísérletező kedvű szakácsoknak azonban érdemes kipróbálniuk.

Ez a recept több alapanyaggal van kiegészítve, a tócsniba kerül egy fél teáskanálnyi borsikafű, egy kis fej apróra vágott vöröshagyma valamint petrezselyem vagy snidling is.

TIPP: a tócsnihoz használj régebbi krumplit (bár tudjuk, már régen elmúlt az újkrumpli szezonja, a fiatalabb termésben nincs elég keményítő, széteshet az étel).

Mártogatósnak készíts tejfölös-fokhagymás szószt. Kiadós étel, de néhanapján muszáj bűnözni kicsit.

Ez is érdekelhet:

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek