Így készül szerintünk a tökéletes, omlós HÓKIFLI

A karácsonyi időszak egyik legkedveltebb süteménye a hókifli. A porcukros, puha és omlós süteményt már akár december első napjain is elkészítheted, mutatjuk, szerintünk hogyan érdemes.

Régi klasszikus, gyerekek és felnőttek közös kedvence a hókifli. Ehhez a recepthez szinte alig van valamire szükségünk, a tökéletes íz érdekében azonban fontos, hogy minden alapanyag friss legyen és minőségi.

Hozzávalók: 330 g finomliszt, 85 g porcukor, 250 g vaj, 120 g dió, a tetejére pedig nem kell más, csak 20 gramm porcukor és egy fél rúd vanília.

Ha videón is megnéznéd, hogy készül a hókifli, kattints a képre!

A lisztet elkeverjük a porcukorral, majd átszitáljuk. A diót összevágjuk, mozsárban megtörjük, majd hozzáborítjuk a lisztes keverékhez. Mi azt ajánljuk, hogy hagyd ki ebből a feladatból a darálót, egy-két nagyobb darab diótól csak jobb lesz a kis kiflik textúrája.

Mehet bele még egy csipet só, aztán a kockára vágott hideg vaj.
Innentől következhet a kézimunka: szépen morzsoljuk el a hozzávalókat, aztán gyúrjuk össze az egészet egy nagy tésztává. Az elkészült tésztát tekerjük folpackba, kicsit lapítsuk is ki, mert így gyorsabban hűl, aztán mehet fél órára pihenni a hűtőbe.

További hókiflireceptek:

A hideg tésztát kicsomagoljuk, és nagyjából 20 g-os gombócokat (egyenlő nagyságú, pingpong-labdánál valamivel kisebb darabokat) csipkedünk belőle. A két tenyerünk között kicsit meghengergetjük, majd az így kapott kígyót kifli alakúra pofozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a sütőt pedig 175 fokra előmelegítjük.
12-15 perc alatt meg is sül. Vigyázat, ne hagyjuk tovább bent, mert akkor nagyon kiszárad!

A még langyos kiflikre rászórjuk a porcukrot, amelyet gondosan elkeverünk egy fél vaníliarúd kikanalazott (késsel kivájt) belsejével. Nehéz lesz rendesen belegyúrni a vaníliát a porcukorba, de néhány perc alatt sikerülni fog, ne hagyjon el a remény.

Ugye, hogy milyen egyszerű? Gyors és isteni recept, amit sosem fog megunni a család!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...