Húsvéti maradékmentés: sonka

Szinte kizárt, hogy ne maradt volna meg egy kevés húsvéti sonkánk. Veszni hagyni bűn lenne, de csak simán megenni már túl egyhangú. Mentsük meg, és közben tegyük izgalmasabbá.

Húsvétkor általában nem porciózzuk szűkmarkúan az élelmiszereket, sőt, éppen ellenkezőleg, utat adunk egy kis bőségnek. Így nem meglepő, hogy a húsvéti asztal sztárjából, a sonkából is megmarad egy jó darab. Tény, hogy nagyon finom, de huzamosabb ideig tartó fogyasztása már unalmassá válhat. Ráadásul a hűtőben tárolva egy picit veszít frissességéből, zamata tompul és kiszárad. Azt persze nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszni hagyjuk, de egy kis találékonysággal csodákat művelhetünk.

 1. 1.

  Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

 2. 2.

  Mindent-bele rántotta

 3. 3.

  Sonkás-brokkolis quiche

 4. 4.

  Sonkás tészta witch konyhájából

 5. 5.

  Házi sonkás-háromhagymás pizza

 6. 6.

  Medvehagymás-sonkás muffin

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 étterem isteni nyári főzeléke, a legjobb séfektől

Ha egy igazán jó étterem étlapján főzeléket láttok, szavazzatok neki bizalmat! Jó eséllyel pezsdítő élmény vár rátok: a séfek egyik izgalmas, új terepe a menzásnak elkönyvelt főzelékek felújítása, ha úgy tetszik, újragondolása. Így kerül szexin roppanós elem a sokat kárhoztatott paradicsomos káposztára, és így születik többféle textúrából összeállított krumplifőzelék. Most 7 éttermet ajánlunk, ahol csoda főzelékeket ehettek!

Nosalty

További cikkek