Húsvéti maradékmentés: sonka

Szinte kizárt, hogy ne maradt volna meg egy kevés húsvéti sonkánk. Veszni hagyni bűn lenne, de csak simán megenni már túl egyhangú. Mentsük meg, és közben tegyük izgalmasabbá.

Húsvétkor általában nem porciózzuk szűkmarkúan az élelmiszereket, sőt, éppen ellenkezőleg, utat adunk egy kis bőségnek. Így nem meglepő, hogy a húsvéti asztal sztárjából, a sonkából is megmarad egy jó darab. Tény, hogy nagyon finom, de huzamosabb ideig tartó fogyasztása már unalmassá válhat. Ráadásul a hűtőben tárolva egy picit veszít frissességéből, zamata tompul és kiszárad. Azt persze nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszni hagyjuk, de egy kis találékonysággal csodákat művelhetünk.

  1. 1.

    Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

  2. 2.

    Mindent-bele rántotta

  3. 3.

    Sonkás-brokkolis quiche

  4. 4.

    Sonkás tészta witch konyhájából

  5. 5.

    Házi sonkás-háromhagymás pizza

  6. 6.

    Medvehagymás-sonkás muffin

Hozzászólások

knekató

Hogy járt volna le a medvehagyma szezon? Még csak most kezd?dik! Alaposan át kéne nézni, és átolvasni, hogy mit teszünk fel a facebookra! Ez már a sokadik hiba.

F. Bea

Kreatív a magyar a konyhában, ezt tanultuk már a nagyanyáinktól is. Nem véletlenül született meg a rakott krumpli sem Húsvét után. :-) Nem dobunk ki semmit. Az én gyors, bevált módszerem a sonkás tészta. Megf?zöm vízben a sonkát, majd ledarálom, és spagetti tésztára szórom, tejfölt teszek rá és a tetejére sajtot reszelek. Rá lehet szelni az újhagymát is, ha valakinek még nincs elege a sonka-hagyma kombóból. Egyébként én is úgy tudtam, hogy lejárt a medvehagyma szezon, mert én városi vagyok, és csak zöldségesben veszem, és ott csak pár hétig lehet kapni. De most megfigyeltem, hogy ennek az lehet az oka, hogy a fiatalabbak tovább elállnak, mert amiket kés?bb veszek, már gyorsabban elkezdenek sárgulni, ha nem használom fel azonnal. Gondolom csak az els? "szériát" vállalják fel a zöldségesek, mert kés?bb egyre gyorsabban rájuk rohad. Én viszont az erd?ben való szedést nem merem bevállalni :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek