Húsvéti maradékmentés: sonka

Szinte kizárt, hogy ne maradt volna meg egy kevés húsvéti sonkánk. Veszni hagyni bűn lenne, de csak simán megenni már túl egyhangú. Mentsük meg, és közben tegyük izgalmasabbá.

Húsvétkor általában nem porciózzuk szűkmarkúan az élelmiszereket, sőt, éppen ellenkezőleg, utat adunk egy kis bőségnek. Így nem meglepő, hogy a húsvéti asztal sztárjából, a sonkából is megmarad egy jó darab. Tény, hogy nagyon finom, de huzamosabb ideig tartó fogyasztása már unalmassá válhat. Ráadásul a hűtőben tárolva egy picit veszít frissességéből, zamata tompul és kiszárad. Azt persze nem engedhetjük meg magunknak, hogy veszni hagyjuk, de egy kis találékonysággal csodákat művelhetünk.

  1. 1.

    Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

  2. 2.

    Mindent-bele rántotta

  3. 3.

    Sonkás-brokkolis quiche

  4. 4.

    Sonkás tészta witch konyhájából

  5. 5.

    Házi sonkás-háromhagymás pizza

  6. 6.

    Medvehagymás-sonkás muffin

Legújabb receptek

Puha almafánk egyszerűen

Az amerikai fánkok egy érdekes alfaja az 'apple fritter', vagyis az almafánk: sütőporos tésztája gyorsan és macera nélkül bekeverhető, nem kell várni a kelesztésre sem. Felhőpuha ...

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...