Klasszikus kedvencekkel telt a húsvét – Ezeket a recepteket kerestétek a sonkán túl

A húsvéti ünnepkörnek megvannak a maga kedvenc ételei, amelyek a legtöbb magyar asztalra felkerülnek. Hogyan alakult idén a rangsor? Vajon ezek a megszokott kedvencek vezették a népszerűségi listát 2023-ban is? Összeszedtük a szerkesztőségben, mire voltatok kíváncsiak húsvétkor.

Egy gasztromagazin életében mindig nagyon izgalmas időszak a húsvét: ilyenkor ti, olvasók is sokkal aktívabban kerestek recepteket, olvastok cikkeket, természetesen főleg húsvéti témakörben. Mi, itt a szerkesztőségben évről évre figyelemmel kísérjük, mire vagytok a leginkább kíváncsiak, mit kerestek az oldalunkon: maradtok-e a jól bevált, klasszikus recepteknél, vagy elfog titeket az újító szellem, és újdonságokkal szeretnétek meglepni a vendégeiteket. 2023-ban kifejezetten házias, otthonos, hagyományos szellemben telt a húsvét, lássuk, mely receptek és cikkek voltak a kedvenceitek!

Klasszikus kedvencekkel telt a húsvét – Ezeket a recepteket kerestétek

A sonkafőzést tökéletesítettétek

Ha húsvét, akkor természetesen főtt sonka – persze ahhoz, hogy az asztal közepére kerülhessen az ízes főfogás, egy hibátlan elkészítési módszerre van szükség. A tökéletes sonkafőzés rejtelmeit bemutató cikkünk idén is a legolvasottabb írás volt, minden másnál jobban izgatott titeket ez a téma.

  1. Így főzd tökéletesre a húsvéti sonkát
    1.

    Így főzd tökéletesre a húsvéti sonkát

  2. Egyszerű sütik húsvétra, amiket az utolsó percben is elkezdhetsz
    2.

    Egyszerű sütik húsvétra, amiket az utolsó percben is elkezdhetsz

  3. Egy titkos hozzávalótól olyan lesz a sütőben készült rántott hús, mint az olajban sült
    3.

    Egy titkos hozzávalótól olyan lesz a sütőben készült rántott hús, mint az olajban sült

Egyszerű sütikkel vártátok a vendégeket

A sonka mellett persze édességek is kerültek az ünnepi asztalra, az összes sütemény közül pedig kifejezetten azokra voltatok kíváncsiak, amelyeknek akár a vendégek érkezése előtt, az utolsó pillanatban is neki lehet kezdeni. 2023-ban a gyorsaság nyert, ez az összeállítás nagyon bejött nektek.

Konyhai trükkökre is volt igény

Az ünnepi készülődés során is szükségetek volt olyan tippekre és trükkökre, amelyek sokkal egyszerűbbé teszik a konyhai munkát.

Talán a tudatosság, netán az olajárak miatt, de 2023 húsvétján kifejezetten sokan olvastátokat cikkünket arról, hogyan készül a tökéletes, sütőben sült rántott hús.

Receptekben hódított a retro

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek a retro receptek: idén például nem tudtatok szabadulni a kaszinótojás, a vendégváró őzgerinc és a franciasaláta bűvöletéből. A majonézes kreálmányok nem engedtek fel mást a dobogóra.

Az édesszájúak is maradtak a jól bevált süteményeknél és desszerteknél: a sárgatúrót például már sokadik éve nem tudta más recept ledönteni a trónról. Mellé persze azért befért még a nyerő hármasba a Fanta-szelet és a kókuszkocka is.

Nagyon örülünk, hogy idén is ilyen sok cikket olvastatok és receptet kerestetek nálunk, köszönjük, hogy az ünnepek alatt is velünk tartottatok, és reméljük, hogy minden finomság, ami az asztalotokra került, istenien sikerült. Tartsatok velünk a továbbiakban is, hogy egész évben tartalommal tölthessük meg a konyhátokat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek