Az idei, 2025-ös húsvét április 18-a nagypéntekkel indul, és 21-e húsvéthétfőig tart. A négynapos hosszú hétvége során a legtöbb család hagyományos ünnepi ételekkel és receptekkel készül, sokakhoz locsolók is érkeznek. A húsvét, mint a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe a tavaszi megújulás, újjászületés ünnepe, mely során Jézus keresztre feszítésére illetve feltámadására emlékezünk. A húsvét, mint elnevezés arra utal, hogy a 40 napos nagyböjt után ekkortól szabad ismét húst enni.
Húsvéti receptek itt:
A tavasz legfőbb ünnepén a legtöbbünknél készül húsvéti főtt sonka, de klasszikus hidegtálak és saláták, töltött tojás, fonott kalács, szezonális zöldségek (retek, újhagyma), ecetes vagy majonézes torma, különféle aprósütemények és sós vendégvérók illetve édes húsvéti sütemények is asztalra kerülnek.
A méteres kalács, a mézes krémes, a répatorta és a babka is közkedvelt választás – még több húsvéti receptet itt találsz!
Tippek a húsvéti sonkafőzéshez
Elég kevesen vagyunk már, akik saját kezűleg levágott disznóból készült házi sonkát eszünk húsvétkor, hiszen legtöbben megvesszük a boltban az előre csomagoltat. Lássuk, mit kell tudni a különféle bolti sonkákról, hiszen ezekkel is tudni kell bánni, hogy a lefinomabb ízélményt kapjuk. Milyet válasszunk? Hogyan kell főzni a húsvéti sonkát? És meddig?
Kattintsatok a képre a galériáért, hogy minden kiderüljön a húsvéti sonkafőzésről!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezek a húsvéti receptek is érdekelhetnek: