Húsmentes hétfő: sárgarépás finomságok

Szép színű, és segítségével jobban fütyülhetünk – állítólag. Csodás színt ad a levesnek, jót tesz az egészségünknek, bőrünknek, sőt, még látásunknak is.

Ami még szuper benne, hogy egész évben rágcsálhatjuk, de az igazi szezonja éppen most van. Ilyenkor pedig sokkal ízesebbek ezek a narancsszín gyökerek.

Az egyik legrégibb kultúrnövényünk, amit már a görögök és a rómaiak is termesztettek. Rengeteg karotint tartalmaz, például bétakarotint, aminek a színét köszönheti, mi pedig a sok-sok A-vitamint.

A sárgarépát szerencsére ma már egyre tudatosabban iktatjuk étrendünkbe – számtalan módon fogyaszthatjuk, nyersen, főzve, párolva vagy sütve. Íze a legtöbb konyhai nyersanyaghoz, illetve rengeteg nemzetiség konyhájához jól illeszkedik. Hogy milyen ételeket érdemes húsmentesen készíteni belőle? Mutatjuk!

  1. 1.

    Mazsolás pirított répa

  2. 2.

    Tavaszi tekercs kínai módra

  3. 3.

    Csípős laskagomba üvegtésztával

  4. 4.

    Padlizsános-répás rizstészta mogyoróval

  5. 5.

    Répatorta

  6. 6.

    Répatatár

  7. 7.

    Kagylóleves

  8. 8.

    Őszi sárgarépa-krémleves

  9. 9.

    Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával

  10. 10.

    Ausztrál répás süti

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek