Húsmentes hétfő: sárgarépás finomságok

Szép színű, és segítségével jobban fütyülhetünk – állítólag. Csodás színt ad a levesnek, jót tesz az egészségünknek, bőrünknek, sőt, még látásunknak is.

Ami még szuper benne, hogy egész évben rágcsálhatjuk, de az igazi szezonja éppen most van. Ilyenkor pedig sokkal ízesebbek ezek a narancsszín gyökerek.

Az egyik legrégibb kultúrnövényünk, amit már a görögök és a rómaiak is termesztettek. Rengeteg karotint tartalmaz, például bétakarotint, aminek a színét köszönheti, mi pedig a sok-sok A-vitamint.

A sárgarépát szerencsére ma már egyre tudatosabban iktatjuk étrendünkbe – számtalan módon fogyaszthatjuk, nyersen, főzve, párolva vagy sütve. Íze a legtöbb konyhai nyersanyaghoz, illetve rengeteg nemzetiség konyhájához jól illeszkedik. Hogy milyen ételeket érdemes húsmentesen készíteni belőle? Mutatjuk!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek