Húsmentes hétfő – éljen a spárga!

Végre itt a várva-várt spárgaszezon! Mindegy, hogy fehér vagy zöld kerül a tányérra, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle.

Rendkívül sokoldalú zöldségféle. Készíthetjük párolva, grillezve, levesként vagy rakott egytálételként is.

A növény zsenge szárát jól emészthető rostok alkotják, hajtásai pedig rengeteg vitamint tartalmaznak: A, B1, B2, C és E-vitamint, emellett folsavat, kálciumot, foszfort, és vasat. Zsírtartalma szinte jelentéktelen és kalóriatartalma is igen csekély, hiszen több mint 90%-a víz.

Persze valljuk be, elsősorban nem élettani hatásai miatt imádjuk, hanem mert tényleg nagyon finom. Ha kedvet kaptatok, és már rohannátok is a piacra beszerezni belőle egy-két csomaggal, mutatunk 10 szuper receptet, hogy hogyan is készíthetitek el!

  1. 1.

    Rakott spárga

  2. 2.

    Chilis-citromos tilápia spárgával

  3. 3.

    Balzsamecetes zöldspárga krémleves

  4. 4.

    Zöldspárgás "rétes"

  5. 5.

    Spárga "tortácskák"

  6. 6.

    Spárga szezámmaggal és fafülgombával

  7. 7.

    Spárgás rizottó Szabó Noémitől

  8. 8.

    Spárga tempura

  9. 9.

    Gnocchi cukorborsóval és szárított paradicsommal

  10. 10.

    Zöldspárga csípős citromos-tejfölös mártással

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek