Húsmentes hétfő: az egészséges brokkoli

Erősíti a májat és a bélflórát, sőt, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását. Ami még jó hír, hogy hihetetlenül finom, sokoldalú, és épp most van szezonja!

A brokkoli a vadkáposzta egyik termesztett változata. Közeli rokonságban áll a karfiollal és fejes káposztával. Rengeteg vitamint tartalmaz: béta-karotint, C, B1, B2 és B3 vitamint, emellett folsavat, sőt, vastartalma is jelentős.

Színe a klorofillnak köszönhető, ami igen fontos a szervezet számára. Immunerősítő, fiatalító hatású, segít a sejtépítésben és a regenerálásban.

Készíthetünk belőle krémleveseket, főzeléket, tehetjük pizzatésztába vagy a pizza tetejére feltétként, de készíthetünk belőle meleg és hideg salátákat, párosíthatjuk tésztákkal, rizzsel, adhatjuk halhoz köretként, ránthatjuk, rakhatjuk, rétegezhetjük, pürésíthetjük, párolhatjuk...

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek