Húsmentes hétfő: az egészséges brokkoli

Erősíti a májat és a bélflórát, sőt, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását. Ami még jó hír, hogy hihetetlenül finom, sokoldalú, és épp most van szezonja!

A brokkoli a vadkáposzta egyik termesztett változata. Közeli rokonságban áll a karfiollal és fejes káposztával. Rengeteg vitamint tartalmaz: béta-karotint, C, B1, B2 és B3 vitamint, emellett folsavat, sőt, vastartalma is jelentős.

Színe a klorofillnak köszönhető, ami igen fontos a szervezet számára. Immunerősítő, fiatalító hatású, segít a sejtépítésben és a regenerálásban.

Készíthetünk belőle krémleveseket, főzeléket, tehetjük pizzatésztába vagy a pizza tetejére feltétként, de készíthetünk belőle meleg és hideg salátákat, párosíthatjuk tésztákkal, rizzsel, adhatjuk halhoz köretként, ránthatjuk, rakhatjuk, rétegezhetjük, pürésíthetjük, párolhatjuk...

  1. 1.

    Rakott brokkoli

  2. 2.

    Lilahagymás-kapribogyós brokkoli

  3. 3.

    Brokkolikrémleves parmezános pirítóssal

  4. 4.

    Mandulabundás, sütőben sült brokkoli babáknak

  5. 5.

    Brokkolis-gombás lasagne

  6. 6.

    Brokkolifasírt pirított magvakkal

  7. 7.

    Színes zöldséges lepény a kis gasztronautától

  8. 8.

    Mustáros brokkolikrémleves

  9. 9.

    Sütőtöksaláta

  10. 10.

    Csőben sült karfiol és brokkoli

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!