Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hogyan lett az átszabott Kim Kardashian a nőideál a csontsovány Kate Moss után?

Az ideális nő huszonöt éve betegesen sovány volt, most pedig irreálisan hatalmas feneke van. Hogy is van ez?

A szépségideál mindig is változott, és valamilyen módon visszatükrözte az adott korszak gazdasági és társadalmi kihívásait, akárcsak a ruhák, melyeket hordtak. A negyvenes években például a széles vállú, magas nőket részesítették előnyben, hiszen háború volt, az ötvenes években pedig a hipernőies idomok taroltak, mert vissza kellett állítani a világ rendjét a háború traumája után. De vajon miért változott az ideál az elmúlt két évtizedben ilyen mértékben?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Moss Latest (@katemosslatest) által megosztott bejegyzés,

Kate Moss-tól...

A kilencvenes évek szépségideálját egyértelműen Kate Moss testesítette meg, aki 18 évesen kapott először hatalmas figyelmet egy Calvin Klein kampány kapcsán. Moss, a nyolcvanas évek kisportolt, karcsú és szinte tökéletes amazonjaival ellentétben alacsonyabb volt, a lába sem túl hosszú, inkább volt sovány, mint karcsú, és erő és nőiesség helyett sebezhetőséget sugárzott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Moss Latest (@katemosslatest) által megosztott bejegyzés,

Ez az ideál nagyon hosszú ideig uralkodott, és okozott problémát minden nőnek, akit foglalkoztatott a kérdés, és több volt ötven kilónál.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Moss Latest (@katemosslatest) által megosztott bejegyzés,


Ezt láttad?

Jennifer Lopez 50 éves, de a hátsója felháborítóan tökéletes

A változás a mai ideál felé fokozatos volt: az első celeb, aki még messze nem műtette meg magát, de már felvállalta, hogy nagyobb feneke van az elfogadottnál, Jennifer Lopez volt. Ma már nem téma, hogy az énekesnőnek mekkora a hátsó fele, hiszen nem számít nagynak, de Lopez valójában abból csinált karriert, hogy kihasználta azt a sztereotípiát, hogy a latina nőknek erősebb az alsóteste. A nők pedig örömmel vették, hogy legalább a fenék méretét illetően kevésbé szigorú velük a világ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

...Kim Kardashian-ig

Az azonban meglepő, hogy a jelenlegi ideált megtestesítő Kim Kardashian, aki néhány évvel fiatalabb a szupermodellnél, is rajong Moss stílusáért. Ezt természetesen nem úgy teszi, hogy leutánozza, hiszen az szinte lehetetlen lenne. Kardashian, akárcsak Lopez, a fenekéből csinált milliárdos vagyont. Ehhez viszont már nem volt elég egy nagyobb-kerekebb fenék, hiszen azzal sok nő rendelkezik.

Míg a kilencvenes évek a befelé fordulásról, a minimalizmusról és a nyolcvanas évek excesszivitásának elvetéséről szólt, melybe beleillett, hogy a női test elveszítse nőies formáit, az ezredfordulón, akárcsak a divatban, a testek tekintetében is megunták az emberek a minimalizmust.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

A kilencvenes évek fiataljai felnőttek és nem lázadtak többé az anyagi világ örömei ellen, sőt. Először a mellek kezdtek el nőni, az akkor már könnyen elérhető szilikonimplantátumok segítségével, ezt követték a fenekek és a combok. A mai ideál ugyanúgy az extrém változata annak, ami általában tetszetősnek számít. Kim Kardashian nyilván nem a genetika segítségével tett szert darázsderékra és hatalmas fenékre, de ahhoz, hogy meg tudja testesíteni korunk elképzelését a nőiességről, be kellett vállalnia a szükséges beavatkozásokat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kim Kardashian West (@kimkardashian) által megosztott bejegyzés,

Ettől függetlenül a múlt ikonja, Moss is hatással van rá, és nagyon valószínű, hogy néhány éven belül, mivel a fenekek és mellek méretét már nem lehet fokozni, a változás elindul visszafele.

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!