Ilyen az ideális női testalkat?

Kíváncsi vagy, hogy egyes országokban mit tekintenek ideális női alaknak? Most 18 országét megmutatjuk!

Ma már egyre többet hallunk a supersize (42+) modellekről, lassan talán kezd a közvélemény, az ideális nőtípus a nagyon vékony testalkattól elszakadni.

Egyéni szinten persze mindig is az önálló ízlés határozta meg, hogy kinek milyen testalkat tetszik, az azonban tény, hogy az elmúlt évtizedek nagyon vékony nőideáljai számos tinédzserlánynál, nőnél okoztak pszichés testképzavart, ami akár nagyon súlyos következményekkel járhat (pl. evészavarok, önpusztítás).

Az is nyilvánvaló ma már, hogy eltérő kultúrákban más-más az ideális testalkat. Ezt próbálta feltérképezni a Superdrug Online Doctors, egy brit internetes orvosi tanácsadó szolgálat. Kísérletképpen 18 országban küldte el női (!) grafikusoknak egy női alak képét (legfelső, eredeti kép - "original image") azzal a kéréssel, hogy képszerkesztő programmal alakítsák át a képet az ő országukra jellemző ideális testalkatra.

Az egyes országok ideális nő alakját az alábbi képeken láthatjátok:

Őszintén szólva a képeket végignézve én azért megnyugodtam, mert az olasz ("Italy" - második sor, bal oldali kép) és a kínai ("China" - harmadik sor, középső kép) testalkatokon kívül nem láttam olyat, ami szélsőséges lenne akár a soványság, akár a túlsúly irányában. És úgy tűnik, sok országban még mindig (újra?) ideálisnak tekinthető a homokóra-testalkat.

Olvastad már?

A komoly betegségek megelőzhetőek!

Arról már többször írtunk mi is, hogy sem a túlsúly, sem a túl alacsony testsúly nem csak esztétikai kérdés, hanem az életünkre ható krónikus betegségek mögött álló kockázati tényező is. Ezek tükrében törekedjünk életünk során a normál súly megtartására, a kiegyensúlyozott étrendre és a rendszeres fizikai aktivitásra.

Eközben pedig kíváncsian várnék a fentihez hasonló kísérletet ideális férfitestek tekintetében is, hiszen az számomra egy állandó kérdés, hogy mért vajon csak a női testtel foglalkozik a világ ennyit?

via Superdrug Online doctor

Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!