Házi praktikák, ha leégtél a napon

Nagyon fájdalmas tud lenni, ha leégünk a napon, így az ember megpróbál mindent bevetni, hogy enyhítsen a szenvedésén. Szerencsére van néhány tippünk, ami segíthet.

Ha elkövettük azt a hibát, hogy nem kentük be magunkat, vagy éppenséggel nem a megfelelő faktorszámot választottuk, akkor szinte elkerülhetetlen a leégés. Nyilván ezek után már jobban odafigyelünk erre, de addig is muszáj valahogy enyhíteni a fájdalmunkon, továbbá a vörösségünkön.

Hidegzuhany

A legjobb módszer arra, hogy lehűtsük a testünket a hideg zuhany vagy a jeges fürdő. Persze az is nagyszerű megoldás lehet, ha egy spriccelős flakonba vizet öntesz, berakod a hűtőbe, majd amikor kellően lehűl, befújod vele az érintett területeket.

Aloe Vera

Akár aloe verás készítményt, akár közvetlenül a növény géljét kened a bőrödre, hűtő, gyógyító és nyugtató tulajdonságainak örülni fog a tested.

Házi praktikák, ha leégtél a napon

Krémet rá!

A még nedves testedet kend be hidratálókrémmel, lehetőleg olyannal, amit előtte egy kicsit lehűtesz - ez nemcsak segít majd, de kifejezetten jó érzés is hideget kenni a felforrósodott bőrödre.

Arra azért figyelj, hogy ne olajalapú testápolót válassz, mert ez megtarthatja a hőt, a tested pedig még jobban felforrósodhat tőle, és még többet ronthatsz az amúgy sem rózsás helyzeten.

Belülről is hidratálj!

Talán furcsa tippnek tűnik, de sokat tehetsz a leégés ellen belsőleg is: a bőrödnek szüksége van a hidratálásra ilyenkor is, ráadásul napégésnél a szervezeted a tested más területeiről von el vizet, hogy segítse a bőrt gyógyulni, ezért könnyen dehidratálttá is válhatsz. Igyál kicsit több tiszta vizet akkor, ha komoly leégéstől szenvedsz.


Még több nyár:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!