Házi joghurtok az egészség jegyében

Szeretitek a gyümölcsjoghurtot, de azt is szeretnétek tudni, hogy mi van benne? Készítsétek el magatok otthon!

Megmondom őszintén, nekem már elég régóta elegem van a bolti gyümölcsjoghurt kínálatból. Nekem túl édesek, a hozzáadott adalékanyagoktól egyen-ízűek és sajnos, nagy részükre jellemző, hogy valódi gyümölccsel sosem találkoztak.

Ugyanakkor a joghurtot, mint alapanyagot nagyon szeretem, fehérje- és kalciumtartalma hozzájárul napi tápanyagszükségletünk biztosításához, kitűnő helye van reggeliknél, tízórainál, uzsonnánál, salátaöntetekben, főzelékek, levesek, mártások ízesítésében.

Tobzódunk a szezonális gyümölcsökben - saját gyümölcsjoghurtunk elkészítése nem telik többe 2 percnél. Választhatunk hozzá meggyet, málnát, szedret, őszi- vagy sárgabarackot, nektarint, édesíthetjük kevés cukorral vagy mézzel, édesítőszerrel - de a megfelelő gyümölcsök mellé még édesítésre sincs szükség. Ha igazán krémes állagra vágyunk, vásároljunk görög joghurtot, de akár ezt is elkészíthetjük otthon magunk - pár órára lógassuk a joghurtot egy gézlapon vagy textilpelenkán keresztül egy tál fölé - garantált a mennyei, sűrű, krémes élmény. Ízesítsük joghurtunkat fahéjjal, citrom- vagy limelével, egzotikus fűszerekkel!

A haladók már a joghurtot is maguk készítik el otthon, ne ijedjünk meg a feladattól, próbáljuk ki magunk is!

Íme 5 db, adagonként 200 kcal és 20 g szénhidrát alatti házi joghurt recept az inspirációhoz!(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...