Megmondom őszintén, nekem már elég régóta elegem van a bolti gyümölcsjoghurt kínálatból. Nekem túl édesek, a hozzáadott adalékanyagoktól egyen-ízűek és sajnos, nagy részükre jellemző, hogy valódi gyümölccsel sosem találkoztak.
Ugyanakkor a joghurtot, mint alapanyagot nagyon szeretem, fehérje- és kalciumtartalma hozzájárul napi tápanyagszükségletünk biztosításához, kitűnő helye van reggeliknél, tízórainál, uzsonnánál, salátaöntetekben, főzelékek, levesek, mártások ízesítésében.
Tobzódunk a szezonális gyümölcsökben - saját gyümölcsjoghurtunk elkészítése nem telik többe 2 percnél. Választhatunk hozzá meggyet, málnát, szedret, őszi- vagy sárgabarackot, nektarint, édesíthetjük kevés cukorral vagy mézzel, édesítőszerrel - de a megfelelő gyümölcsök mellé még édesítésre sincs szükség. Ha igazán krémes állagra vágyunk, vásároljunk görög joghurtot, de akár ezt is elkészíthetjük otthon magunk - pár órára lógassuk a joghurtot egy gézlapon vagy textilpelenkán keresztül egy tál fölé - garantált a mennyei, sűrű, krémes élmény. Ízesítsük joghurtunkat fahéjjal, citrom- vagy limelével, egzotikus fűszerekkel!
A haladók már a joghurtot is maguk készítik el otthon, ne ijedjünk meg a feladattól, próbáljuk ki magunk is!
Íme 5 db, adagonként 200 kcal és 20 g szénhidrát alatti házi joghurt recept az inspirációhoz!(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)
Hozzászólások
Kedves Bodon Judit! Tisztelt Szerkeszt?k! Megtiszteltetésnek vettem , tegyék hasznossá a receptem ! A gyümölcsös joghurtokat , lekvárral szoktam megoldani . A 200 ml joghurthoz , 1 ev?kanál barack, eper, meggy lekvárral keverem ki! Akinek van kompót ezekb?l, darabokat is csempészek bele . Nagyon finom , egészséges! Tiszta gyümölcs , aroma, adalék mentes! Üdvözletem , további kellemes munkát a szerkeszt?ségnek! Köszönöm Judit a jó cikkeket is !
Kedves Ellák! Köszönjük a tippet! Én is szoktam így! :)