Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi joghurt Tésztásfültől

Házi joghurt Tésztásfültől
Házi joghurt Tésztásfültől
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthon készítem el a joghurtot házi friss tejből. Szeretjük, minden nap rendelkezésre áll, süteményekbe, sajt készítéséhez, gyümölcsös joghurt elkészítéséhez.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 l tej (3,5 %-os zsírtartalmú)
  • 150 g joghurt (natúr élőflórás)

ajánlat

A házi joghurt készítésekor első alkalommal vásárolom meg az élőflórás joghurtot. Később már a sajátomból oltom be.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk. Levesszük a tűzről, és amikor 50 fokos melegre visszahűl, belekeverjük az élőflórás joghurtot. Ha nincs hőmérő, amikor már bírja a kezünk a meleg tejet. Ne legyen forró!
  2. Az előkészített, tisztára mosott üres üvegeket megmikrózzuk 2-3 percig. Tetők nélkül! /Csíramentesek lesznek./
  3. A bekevert alapanyagot az üvegekbe merjük. Tetővel lezárjuk. Dunsztoljuk pokrócok között, melegen tartjuk 6-7 órán át. /Egész este benne szoktam hagyni, reggelig./
  4. Hűtőben tároljuk felhasználásig.
  • költség: 280 Ft
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 020
elküldve: 1
receptkönyvben: 194
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan nyitó, Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Házi joghurt, élőflórás joghurt, natúr joghurt, joghurt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mirmur
Mirmur Sat, 2015-05-23 15:27

Kedves Tésztásfül!

Felbontás nélkül így a mikrózással-dunsztolással meddig áll el a joghurt? Csak hogy érdemes-e egyszerre többet csinálni.:)
Előre is köszönöm!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2015-05-28 17:50

Kedves Mirmur!

Részemről a mikróban fertőtlenített üvegekben , 1 hét . Hiszen nem csak a tartósítás a célunk. Kizárjuk a más szennyező anyagokat, ami ronthatja a minőséget is!
Tisztelettel : Tésztásfül

tuncsuli
tuncsuli Wed, 2015-04-29 13:31

Szia! Milyen márkájú élőflórás joghurtot vegyek? Van bevált márka? Köszi!!!

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2015-04-30 18:35

Szia
A joghurt legyen élőflórás ennyi! A márkahűség jó , de nem tartom praktikusnak . Hiszen a joghurton van a hangsúly !
Tésztásfül :)

bonnie87
bonnie87 / bonnie87 Tue, 2014-08-26 19:41

Kedves Tésztásfül!
Már forralom a tejet hozzá. Nagyon vártam hogy ezt a receptet kipróbálhassam :-) hát még azt, hogy megkóstoljam!
Üdv
Kriszta

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-08-30 18:22

Kedves bonnie87!

Nem fogsz csalódni ! Nagyon finom! Jó étvágyat hozzá! / A tartós és zsírszegény tejek nem alkalmasak! /
Tésztásfül

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2014-07-03 15:08

Tisztelt Szerkesztők!

Megtiszteltetésnek vettem , tegyék hasznossá a receptem ! A gyümölcsös joghurtokat , lekvárral szoktam megoldani . A 200 ml joghurthoz , 1 evőkanál barack, eper, meggy lekvárral keverem ki! Akinek van kompót ezekből, darabokat is csempészek bele . Nagyon finom , egészséges! Tiszta gyümölcs , aroma, adalék mentes!
Üdvözletem , további kellemes munkát a szerkesztőségnek!

ancsa118
ancsa118 Wed, 2014-05-14 19:08

Kedves Tésztásfül!
Elkészítettem a jochurtot.
Finom lett. Eperrel készítettem belőle gyümölcs jochurtot. Isteni lett.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy mi az oka annak, hogy nekem egy kicsit morzsás lett, olyan mint a túró állaga. Lehet, hogy még hűteni kellett volna mielőtt a jochurttal össze keverem?
Végül is nem zavar, csak látom, hogy a képen krémesebb.
Köszönöm a receptet és a válaszodat is (előre)!!
Üdv: Ancsa

Ellák
Tésztásfül / Ellák Thu, 2014-05-22 11:48

Kedves Ancsa
Igen , ott lehet a hiba. A hőmérséklet fontos , ha túl forró ,akkor megtúrósodik kissé.
Üdvözlettel, Tésztásfül, Molnár Ellák

163
tej 1 l
joghurt 150 g