Csupán 3 összetevő, és semmi fagyigép: így készül a legegyszerűbb, legkrémesebb citromfagylalt

Valószínűleg ez minden idők egyik legegyszerűbb fagylaltreceptje, mindössze kezeletlen citrom, kókusztej és tetszőleges édesítőszer kell hozzá. A fagylaltgép meg nyugodtan maradjon a garázsban vagy a bolt polcán, ehhez ugyanis mindössze egy konyhai robotgépre és pár jégkockatartóra lesz szükségünk.

A három összetevős citromfagyinak igazából nincs is sok titka, tényleg ennyire egyszerű receptről van szó. Fontos viszont, hogy kezeletlen héjú citromot használjunk hozzá, mert az egészet bele fogjuk tenni! Kókusztejből pedig minél zsírosabbat választunk, annál krémesebb lesz a végeredmény, ha tudunk szerezni kókuszkrémet, mehet bele az is.

Citrom, kókusztej, agavészirup – mindössze ez a három alapanyag kell ehhez a krémes fagylalthoz (fotó: Rosanics Petra)

A fagylaltgép helyét a receptben a fagyasztó és a konyhai robotgép közösen veszik át.

A három összetevős citromfagyihoz először ugyanis jégkockatartóban lefagyasztjuk az összeturmixolt alapanyagokat, majd mikor keményre fagytak, robotgépben krémesre zúzzuk. A módszer egyetlen hátulütője, hogy közvetlenül fogyasztás előtt kell turmixolnunk, viszont a jégkockatartó miatt jól adagolható a fagylalt, így szükség szerint mindig előkaphatunk pár kockát, ha valami hűvösre vágyunk.

A három összetevős, krémes citromfagyi receptjét ITT találjátok (fotó: Rosanics Petra)

A citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat, majd a kókusztejjel és az agave sziruppal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy kis csipet sót, tényleg minimálisat, csak arra kell, hogy kiemelje az ízeket. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. A cél, hogy addig turmixoljuk, míg a citrom annyira apróra lesz vágva, hogy már nem zavaró kóstoláskor. Ha esetleg nem bírja a gépünk, és darabosabb marad, akkor passzírozzuk át szitán, ez nem foghat ki rajtunk! A kész citromturmixnak ekkor már isteni illata kell, hogy legyen. Elő hát a jégkockatartókkal, és ügyesen öntsük beléjük a krémünket. Az így kiporciózott citromturmixot tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.

Lágy, krémes, és nagyon citromos – pontos recept ITT (fotó: Rosanics Petra)

A keményre fagyott citromturmixkockákat vegyük elő a a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hogy picit tudjanak akklimatizálódni. Az 5 perc leteltével szedjük ki a kockákat a tartóból, és tegyük konyhai robotgépbe. Ne egyszerre tegyük bele az összeset, érdemes fokozatosan, 3-4 adagban hozzáadni. Végül turmixoljuk le gyorsan a jeges kockáinkat, ettől nyeri el ugyanis a fagyira jellemző krémességet. Tálaláskor szórjuk meg a fagylalt tetejét kókuszreszelékkel és reszelt citromhéjjal, valamint díszítsük citromszeletekkel.

Kanalazzuk azon nyomban, mert ebben a melegben bizony gyorsan olvad!

Nézd meg videónkon is, hogyan készül a három összetevős citromfagyi:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók : Rosanics Petra


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

Házi kubu egyszerűen

A Kubu üdítő sok gyerek ( és felnőtt) kedvence, ezért most elkészítettük házilag is. Tele gyümölccsel és egészséggel. Sűrűbb az állaga, és ízlés szerint lehet még bele más ...

Meggyes-mákos szelet

Maradékfelhasználás, volt itthon egy kis mákom, és hát a mák a meggyel a legfinomabb választás :). Azaz nálunk a családban, persze ízlések és pofonok, viszont mindenképp érdemes ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek