Csupán 3 összetevő, és semmi fagyigép: így készül a legegyszerűbb, legkrémesebb citromfagylalt

Valószínűleg ez minden idők egyik legegyszerűbb fagylaltreceptje, mindössze kezeletlen citrom, kókusztej és tetszőleges édesítőszer kell hozzá. A fagylaltgép meg nyugodtan maradjon a garázsban vagy a bolt polcán, ehhez ugyanis mindössze egy konyhai robotgépre és pár jégkockatartóra lesz szükségünk.

A három összetevős citromfagyinak igazából nincs is sok titka, tényleg ennyire egyszerű receptről van szó. Fontos viszont, hogy kezeletlen héjú citromot használjunk hozzá, mert az egészet bele fogjuk tenni! Kókusztejből pedig minél zsírosabbat választunk, annál krémesebb lesz a végeredmény, ha tudunk szerezni kókuszkrémet, mehet bele az is.

Citrom, kókusztej, agavészirup – mindössze ez a három alapanyag kell ehhez a krémes fagylalthoz (fotó: Rosanics Petra)

A fagylaltgép helyét a receptben a fagyasztó és a konyhai robotgép közösen veszik át.

A három összetevős citromfagyihoz először ugyanis jégkockatartóban lefagyasztjuk az összeturmixolt alapanyagokat, majd mikor keményre fagytak, robotgépben krémesre zúzzuk. A módszer egyetlen hátulütője, hogy közvetlenül fogyasztás előtt kell turmixolnunk, viszont a jégkockatartó miatt jól adagolható a fagylalt, így szükség szerint mindig előkaphatunk pár kockát, ha valami hűvösre vágyunk.

A három összetevős, krémes citromfagyi receptjét ITT találjátok (fotó: Rosanics Petra)

A citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat, majd a kókusztejjel és az agave sziruppal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy kis csipet sót, tényleg minimálisat, csak arra kell, hogy kiemelje az ízeket. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. A cél, hogy addig turmixoljuk, míg a citrom annyira apróra lesz vágva, hogy már nem zavaró kóstoláskor. Ha esetleg nem bírja a gépünk, és darabosabb marad, akkor passzírozzuk át szitán, ez nem foghat ki rajtunk! A kész citromturmixnak ekkor már isteni illata kell, hogy legyen. Elő hát a jégkockatartókkal, és ügyesen öntsük beléjük a krémünket. Az így kiporciózott citromturmixot tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.

Lágy, krémes, és nagyon citromos – pontos recept ITT (fotó: Rosanics Petra)

A keményre fagyott citromturmixkockákat vegyük elő a a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hogy picit tudjanak akklimatizálódni. Az 5 perc leteltével szedjük ki a kockákat a tartóból, és tegyük konyhai robotgépbe. Ne egyszerre tegyük bele az összeset, érdemes fokozatosan, 3-4 adagban hozzáadni. Végül turmixoljuk le gyorsan a jeges kockáinkat, ettől nyeri el ugyanis a fagyira jellemző krémességet. Tálaláskor szórjuk meg a fagylalt tetejét kókuszreszelékkel és reszelt citromhéjjal, valamint díszítsük citromszeletekkel.

Kanalazzuk azon nyomban, mert ebben a melegben bizony gyorsan olvad!

Nézd meg videónkon is, hogyan készül a három összetevős citromfagyi:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók : Rosanics Petra


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4+1 szobanövény, ami bírja a nyári klímát a szabadban

Számos olyan növény van, ami nemcsak bírja, hanem kimondottan szereti a nyári meleget és napsütést. Na de van-e olyan, aminek természetes élőhelye a lakás egy kellemesebb klímájú sarka? A válasz: igen! Mutatjuk, melyik az a 4+1 szobanövény, amit nyugodt szívvel kitelepíthetünk a szabadba nyáron!