Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamarosan a tálcákat is megehetjük repülés közben

Egy kiállítás keretében mutatták be a műanyagmentes, részben ehető tálcákat és evőeszközöket, amelyeken a repülőkön érkeznek a felszolgált fogások. Így néznek ki!

Képzeljük el, hogy üzleti útra vagy nyaralni indulunk és a szokásos repülőn felszolgált ételek elfogyasztása után a csoki, kis szendvics vagy tartalmasabb fogásokat követően komótosan eleszegetjük az evőeszközöket és szép lassan a tálcával is jól lakunk. Úgy tűnik hamarosan erre is lehetőségünk lesz!

A PriestmanGoode designstúdió a légitársaságok és a repterek területén található, rengeteg feleslegesen felhalmozódó műanyaghulladékra szerette volna felhívni a figyelmet, amikor megalkották a részben ehető tálcákat és étkészletet, ezzel ösztönözve az utazóközönséget is a környezettudatos hozzáállásra a mindennapok során. 

A tálca alapanyaga használt kávéőrlemény, de a növényi összetevők között a tányérhoz és az eldobható késekhez, villákhoz algát és banánleveleket, valamint kókuszt is használtak. A mártásokhoz vagy más, folyékony italokhoz tengeri moszatból készült kis tartályokat készítettek. 

A stúdió termékei a London Design Museum időszaki kiállításának kiállított műtárgyai is egyben, mely a Get Onboard: Reduce. Reuse. Rethink címet viseli, ami arra irányítja a fókuszt, hogy „irány a fedélzetre”, gondoljuk újra a termelés csökkentését és ügyeljünk az újrahasznosítás számos lehetőségére. A PriestmanGoode célja és álma is egybe, hogy még több területre elérjen az innovatív megoldás üzenete és szélesebb körben csökkenteni tudjuk a felesleges hulladék mennyiségét.

A cég újrahasznosítható üveget is kifejlesztett, ami az utazásaink állandó kelléke lehet és kiválthatja azt a milliónyi műanyag palackot, amit a reptereken vásárolunk minden egyes évben. Anyaga komposztálható bioplasztik és parafa. 

A becslések szerint csak a légitársaságoknál 5,7 millió tonna szemét keletkezik évente, ami az egyszer használatos műanyagokból, fülhallgatókból és élelmiszerhulladékokból adódik össze.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: PriestmanGoode
via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!