Ezért ne dobd el az őszi kiránduláson a gyümölcsök maradékát

Azt hinnénk, nincsen azzal semmi baj, ha egy almacsutkát vagy egy fürt szőlő maradékát eldobjuk az erdőben, hiszen mivel szerves anyag, úgyis hamar lebomlik. Na, ez nem igaz. 

A Glacier National Park hívta fel a figyelmet arra, mennyire sokan gondolják tévesen, hogy még jót is tesznek azzal, ha eldobják a maradék almacsutkát vagy banánhéjat az erdőben - írja a Sokszínű vidék. Kiderült ugyanis, hogy bár azt hinnénk, ezek a természetesnek gondolt élelmiszerek gyorsan indulnak bomlásnak, valójában igenis sok ideig tart, amíg végleg eltűnnek a természetben, hacsak az állatok meg nem találják, és el nem fogyasztják.
Ám de, mint kiderült az sem jó, ha az állatok eszik meg az elejtett maradékot, ugyanis egyfelől az élelmiszer-hulladék nem feltétlenül tesz jót az élőlények szervezetének, másrészt valószínűleg olyan ételt fogyasztanak el ilyenkor, amely nem található meg természetes étrendjükben.
Az út közben, például autó ablakán kidobott ételek még nagyobb bajt is okozhatnak, hiszen az erdő menti autóutak közelébe szoknak az állatok, ezzel magukat és az autózókat is veszélybe sodorva.
A nemzeti park végül egy utolsó érvet is felhoz az ellen, hogy eldobjuk az ételmaradékokat: ugyan ki akarna rohadófélben lévő banánhéjjal vagy almacsutkával találkozni aközben, hogy a természet szépségét élvezi?!

címlap Facebook

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...