Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért ne dobd el az őszi kiránduláson a gyümölcsök maradékát

Azt hinnénk, nincsen azzal semmi baj, ha egy almacsutkát vagy egy fürt szőlő maradékát eldobjuk az erdőben, hiszen mivel szerves anyag, úgyis hamar lebomlik. Na, ez nem igaz. 
A Glacier National Park hívta fel a figyelmet arra, mennyire sokan gondolják tévesen, hogy még jót is tesznek azzal, ha eldobják a maradék almacsutkát vagy banánhéjat az erdőben – írja a Sokszínű vidék. Kiderült ugyanis, hogy bár azt hinnénk, ezek a természetesnek gondolt élelmiszerek gyorsan indulnak bomlásnak, valójában igenis sok ideig tart, amíg végleg eltűnnek a természetben, hacsak az állatok meg nem találják, és el nem fogyasztják.
 
 
Ám de, mint kiderült az sem jó, ha az állatok eszik meg az elejtett maradékot, ugyanis egyfelől az élelmiszer-hulladék nem feltétlenül tesz jót az élőlények szervezetének, másrészt valószínűleg olyan ételt fogyasztanak el ilyenkor, amely nem található meg természetes étrendjükben.  
 
Az út közben, például autó ablakán kidobott ételek még nagyobb bajt is okozhatnak, hiszen az erdő menti autóutak közelébe szoknak az állatok, ezzel magukat és az autózókat is veszélybe sodorva. 
 
A nemzeti park végül egy utolsó érvet is felhoz az ellen, hogy eldobjuk az ételmaradékokat: ugyan ki akarna rohadófélben lévő banánhéjjal vagy almacsutkával találkozni aközben, hogy a természet szépségét élvezi?!
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!