Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ez a magyar egyetem soha többé nem vesz palackozott vizet!

Környezetvédelmi okokra hivatkozva hamarosan teljesen beszünteti a Pécsi Tudományegyetem a PET-palackos vizek és üdítők beszerzését.
A Pécsi Tudományegyetem a magyar felsőoktatási intézmények között elsőként döntött amellett, hogy október 1-jétől teljesen beszűnteti a PET-palackos vizek és üdítők beszerzését- írja a hvg.hu.
 
Az egyetem mostantól csak újrahasznosítható, üveges kiszerelésű termékeket vásárol majd konferenciáira és rendezvényeire, az intézmény különböző karain emellett hetven ingyenes víztöltő állomást helyeznek el. 
 
 
A Pécsi Tudományegyetem négy éve csatlakozott a „Zöld Egyetem” programhoz, melynek lényege a környezettudatos szemlélet erősítése, a folyamatos fogékonyság és nyitottság az ökológiai lábnyomot csökkentő újdonságok és tevékenységek iránt. 
 
A PTE a tervek szerint nem csak a PET-palackoktól szabadul majd meg, a jövőben  újrahasznosított anyagból készült tányérokat, evőeszközöket, dobozokat, poharakat és dobozokat használnának az egyetem büféjében és éttermeiben, valamint az egyetemhez köthető rendezvényeken.   
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!