Ha meguntad a dalgona kávét, itt az új, karanténos reggeliőrület!

A dalgona kávé néhány nap alatt lett a karanténkonyhák szenzációja. A habos kávénak komoly kihívója akadt, ismerjétek meg a reggeli müzlik új sztárját: a minipalacsintát! 

Az elmúlt hetekben (mi az hogy, hónapokban) szinte nem volt ember, aki ne kezdett volna el kísérletezni a konyhában: kenyeret sütöttünk élesztő nélkül, saját kovászt neveltünk és kávékrémet készítettünk, csak hogy a legnépszerűbb megmozdulásokat említsük.
Az új receptek kipróbálása nemcsak a testünkre, a lelkünkre is jó hatással van. A sütés-főzés ideje alatt megfeledkezünk az aktuálisan aggasztó problémákról, kikapcsoljuk az agyunkat, kreatívabbak és nyugodtabbak is leszünk, már ha úgy sikerül egy-egy új recept, ahogy azt elképzeltük.
A TikTok és az Instagram által újabb kajatrend hódol az interneten, mely a dalgona kávéhoz hasonlóan alig néhány nap alatt több milliós nézettségre tett szert. Íme a palacsintamüzli, amellyel egészen biztos, hogy feldobod majd a gyerekek, na meg persze a saját reggeledet is.
@melanie_locke

i’m telling u guys 10/10 recommend!! might even beat normal pancakes ##pancakecereal

Day in Paris by llusion - ash_the_dragon
A mini palacsinták néhány nap alatt csaknem 11 millió megtekintésre tettek szert, elkészíteni pedig nagyon egyszerű őket még akkor is, ha az amerikai videókban alapvetően palacsintaporból készül ez a reggeli. Az otthon használt palacsintarecepteddel neked is csak egy üres műanyagpalackra lesz szükséged, amelynek a kupakján egy kis adagolólyukat kell kivágnod ahhoz, hogy nagyjából 2 perc alatt készen is legyen a reggelid.
Ha nem akarsz a műanyagpalackkal bajlódni, használhatsz habzacskót is, vagy akár fecskendővel is nyomhatsz apró tésztaköröket a serpenyőre.
A mini palacsintákat nyakon öntheted sodóval, sziruppal, beleáztathatod egy tál tejbe, színesítheted cukrokkal vagy természetes ételfestékkel, ízesítheted a megszokott módon, a lényeg, hogy egyszerűen és gyorsan egy kis színt vigyél a reggeli étkezésbe.

Ezeket olvastad már?

via insider

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...