Gyors vacsorák hús nélkül

Hús nélkül is finomat! Nem lehetetlen vállalkozás, a heti vacsoramenü ezúttal a húsmentes fogások, és az időspórolás jegyében íródott.

Grillezett-diós-füstölt gomolya

A pár héttől ezelőtti vacsoramenü sikerén felbuzdulva ismét olyan recepteket válogattam nektek, melyek elkészítése negyed óránál többet nem vesz igénybe (kivéve egy esetben) és ezúttal egyik étel sem tartalmaz húst – nincsen emögött komolyabb ideológia, egyszerűen jót tesz a szervezetnek, ha néha kicsit tehermentesítjük, ráadásul a vegák is imádni fogják a most következő ajánlatokat.

Hétfő

Jó kis sűrű szósz spagettira öntve: sok zöldség, amit csöppnyi olívaolajon megpirítunk, majd paradicsomban megforgatunk, így kapunk masszív és nagyon ízletes feltétet, amiből – ha ügyesek voltunk, márpedig miért ne – nem fogjuk hiányolni a húst. A recept szabadon, ízlés szerint variálható, gazdagítható. Befektetett idő: 15 perc.

Kedd

Még mindig kapható nagyon szép fej retek a piacon, viszont hamarosan bealkonyodik a szezonnak, így még utoljára érdemes valamilyen vacsorához lakmározni belőle: mindjárt itt van ez a tojásos-ricottás mártogatós friss pirítóssal, esetleg újhagymával (szívem szerint ezt minden fogás mellé enném)!

Szerda

Első ránézésre ez a leves nagyon, túlságosan “zöldnek” tűnhet, a finnyásabbak biztosan kétkedve fogadják majd. Aztán megkóstolva, a borral és tejszínnel főtt, vajon párolt rukkola sajtos melegszendviccsel valószínűleg a meghasonlás élményével fog rájuk hatni, mert ez a leves nemcsak egészséges, tényleg nagyon finom is.

Csütörtök

Jöjjön a heti betevő édesség, ami megint csak nem hosszabb egy negyedórás műveletnél. Akárcsak számos keleti édesség, ez is viszonylag sok cukrot tartalmaz, ennek mennyiségét saját szánk íze szerint csökkenthetjük. A szirup és a krém gyorsan összedobható és adagolható a babapiskótára.

Péntek

Egy amolyan klasszikus, minden háztartásban előforduló tojáskrém receptje: főtt tojások majonézzel, snidlinggel és petrezselyemmel, na meg persze a krémesség érdekében tejföllel. Jöhet mellé a friss kenyér!

Még több tippet találsz a Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkei között >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek