Új Guiness rekordot állított fel ez a hatalmas gyümölcs

Az apró szamócák mellett olykor igazán nagy eperszemekkel is lehet találkozni a boltokban, de ezek mind eltörpülnek a most új Guiness rekordot felállító epermonstrumhoz képest.

Ebben a hónapban Ariel Chahi izraeli gazda bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe a világ legnehezebb eprének tulajdonosaként. Az eper súlya hivatalosan 289 gramm – a groteszk formájú eper olyan, mintha több eper összenőtt volna, és ezt a mérete is igazolja, hiszen 17,8 cm hosszú, az átmérője pedig 33 cm. Összehasonlításként: a rekorder eper 85 grammal nehezebb, mint egy iPhone XR.

Az eper az Ilan fajtába tartozik, amit Nir Dai izraeli kutató tenyésztett ki, és nagy méretéről ismert. De még Dai is hozzátette, hogy egy ekkora mérethez különleges feltételekre van szükség. „A január végi és februári eperszezonban különösen hideg volt" - mondta Dai a Food & Wine magazin cikke szerint, aki szintén részt vett a hivatalos rekordmérlegelésen.

Az eper lassan, több mint 45 napig fejlődött a virágzás után, ami a teljes érési szakaszban a nagy méretet okozta.

Hozzátette: „Az Ilan fajtának sok nagy és szokatlan gyümölcse van, de ez a legnagyobb eper, amit valaha láttam."

Új Guiness rekordot állított fel ez a hatalmas gyümölcs

Ami Chachit illeti, nagyon örült a hivatalos rekordnak. „Amikor meghallottuk, elképesztő érzés volt. Beugrottam a kocsiba, nevettem és énekeltem" – mondta a CNN szerint. „Már régóta vártunk erre.”

A győztes egy japán vetélytársát taszította le a trónról, az egy 250 grammos példány volt, amit 2015 januárjában Fukuokában mértek.

Vajon Magyarországon terem majd valaha ilyen óriás eper? Mi mindenesetre előszeretettel készítünk ebből a bogyós gyümölcsből süteményt, bármekkora is legyen!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Érdekes, izgalmas és meglepő konyhai megoldások:

Címlapról ajánljuk

További cikkek