Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Ezzel a módszerrel milliószor könnyebb lesz összehozni a reggeli buggyantott tojást – mutatjuk, hogyan készítsd el őket a sütőben.

Egyik kedvenc tojásreggelink a buggyantott tojás, épp ezért folyamatosan kutatjuk, miként lehetne könnyíteni és rövidíteni az elkészítésén. Korábban már hoztunk erre tippeket, de most egy teljesen új módozatot találtunk a TikTokon arra, hogy legyen kész gyorsan és egyszerűen a nagy adag buggyantott tojás az Eggs Benedicthez vagy Eggs Florentinehez.

Buggyantott tojás, ahogy még sosem készítetted

Jax Hamilton, aki @JaxFoodHax néven van fent a TikTokon, egy szuperegyszerű módszerrel vett le minket a lábunkról. Nem kell hozzá más, mint egy muffinforma és egy előmelegített sütő.

A muffin sütőformák kis zsebeit (van hivatalos neve ezeknek egyáltalán?!) kicsi olajjal megkeni, hogy ne tapadjon oda a tojás, majd nagyjából 1 cm vizet önt ezekbe, a lényeg, hogy elfedje a víz a tojásokat.

Ezután beletöri a tojásokat a vízbe. Az egész végül megy a 180 fokra előmelegített sütőbe. A sütési idő nagyjából 8-10 perc, de folyamatosan figyelni kell a tojásokat, hogy mi történik velük. Akkor lesz az igazi a buggyantott tojás, ha a fehérje szépen megfőtt, a sárgája pedig még folyós maradt. Azonban mindenképpen érdemes óvatosan bánni a forró vízzel!

Ennyi az egész, valóban pofonegyszerű, ráadásul attól függően, hogy mekkora a muffinforma, akár egyszerre 12 darabot is elkészíthetsz. Ha azonban nem győzött meg ez a módszer vagy szereted a megszokott módon csinálni a dolgokat, akkor nem állítunk meg, hogy a tradicionális módon buggyantsd a tojást.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több TikTok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek