Gőzölgő téli varázslatok

Ilyenkor a mínuszok és a fagyos szél elől szívesen zárkózunk be a meleg lakásba, ahol egy bögre, gőzölgő ital, hozzá egy mennyei, frissen készített süti mellett igazán jól érezhetjük magunkat. Ezzel a pár hozzávalóval megteremthetjük magunknak a tél szívmelengető hangulatát, létrehozhatjuk saját virtuális hógömbünket, amely így év végén körülvesz bennünket.

Készíts házi forró csokoládét, akár fahéjjal, mentával vagy mézeskalács ízesítéssel, a lényeg a konyhát bejáró kellemes csokoládéillat és a selymes, édes íz, amitől máris hangulatosabb lesz a fagyos tél.

Mennyei forrócsoki-recepteket itt találsz! >>

Ha a forró csoki mellett mást is kipróbálnál, ajánljuk még a forró karamellás tejet, mézkaramellás-fahéjas tejet vagy a forró vaníliát.

Mit együnk a forró italok mellé?

Az édesszájúak készíthetnek hozzá brownie-t, hiszen egyszerű és gyors, emellett pedig egy igazi csokis csoda. A csokoládébombák mellett ajánljuk a friss, omlós kalácsot, bármely ízesítésben tökéletes választás a forró italok mellé. Ha csak valamit mártogatnátok a forró italba, akkor a házi, ropogós kekszeket imádni fogjátok! A kedvenc kekszek közé tartoznak a csokis kekszek, a zabpelyhes kekszek és az egyszerű vajas kekszek.

Ha kicsit több időt szántok a sütögetésre, készíthettek még cantuccinit vagy ízletes pitéket, a lényeg, hogy igazán édes, varázslatos pillanatokat nyújtson az év végén, amikor végre kiszakadhatunk a monoton mindennapok szürkeségéből. Indulhat a téli varázslat!

A rovat korábbi cikkeit itt ilvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek