A szomorúan kókadozó saláta a hűtőben az egyik legelkeserítőbb látvány, hiszen annyi étel készülhetett volna belőle, de így már nem lehet mit kezdeni vele. A salátáknál, fűszernövényeknél hiába gondolod, hogy ráérsz őket elkészíteni, sajnos pár napnál tovább nem állnak el még a hűtőben sem. Egy egyszerű módszerrel és egy olcsó, minden háztartásban fellelhető eszközzel azonban meghosszabbíthatod az élettartamukat, ezáltal pedig megelőzheted a pénzkidobást és felesleges élelmiszerhulladékot.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/4L/bB/DhJa5wUyxNiW3ORp3fewigPAWlobZ7bbAw7IhP8u.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=76c7420d0491db35fded13fa2be36a71)
Legyen szó egy doboz rukkoláról, madársalátáról, spenótról vagy épp fűszernövényekről, mindössze egy papírtörlőre lesz szükséged a salátákhoz, és ahhoz hogy frissek maradjanak.
Előbbiek esetében fogj egy visszazárható műanyag zacskót vagy szilikon tasakot, és béleld ki egy száraz papírtörlővel, majd szórd bele a zöldeket. A papírtörlő magába szívja a nedvességet, ezáltal nem fonnyadnak majd el a levelek.
A friss fűszernövények esetében kicsit más az eljárás. Ott egy benedvesített papírtörlőre lesz szükséged, majd ebbe kell belecsavarni a fűszernövényeket. Végül az egész mehet egy jól záródó, többször használatos műanyag zacskóba vagy szilikon tasakba.
![](https://image-api.nosalty.hu/nosalty/images/article-images/Pw/qv/Nix29j4LOSk6yxEY5KzIBmxc1yFnTVcyuR15zbsZ.jpeg?p=lqip-16%3A9&s=d6e9f68a57cc6c7fca07e143fc771399)
Ezekkel a trükkökkel nyersz magadnak pár plusz napot az alapanyagok felhasználására. Már csak egy jó recept kell!
További konyhai trükköket itt leshetsz meg: