Gondoltad volna, hogy a friss salátákhoz csak papírtörlő kell?

A saláták, levél zöldek, fűszernövények sokszor hipp-hopp elfonnyadnak, még mielőtt lenne időd finom ételek formájában elfogyasztani őket. Viszont ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén meghosszabbíthatod az élettartamukat.

A szomorúan kókadozó saláta a hűtőben az egyik legelkeserítőbb látvány, hiszen annyi étel készülhetett volna belőle, de így már nem lehet mit kezdeni vele. A salátáknál, fűszernövényeknél hiába gondolod, hogy ráérsz őket elkészíteni, sajnos pár napnál tovább nem állnak el még a hűtőben sem. Egy egyszerű módszerrel és egy olcsó, minden háztartásban fellelhető eszközzel azonban meghosszabbíthatod az élettartamukat, ezáltal pedig megelőzheted a pénzkidobást és felesleges élelmiszerhulladékot.

A papírtörlő a trükk, hogy ilyen szépek legyenek a zöldjeid

Legyen szó egy doboz rukkoláról, madársalátáról, spenótról vagy épp fűszernövényekről, mindössze egy papírtörlőre lesz szükséged a salátákhoz, és ahhoz hogy frissek maradjanak.

Előbbiek esetében fogj egy visszazárható műanyag zacskót vagy szilikon tasakot, és béleld ki egy száraz papírtörlővel, majd szórd bele a zöldeket. A papírtörlő magába szívja a nedvességet, ezáltal nem fonnyadnak majd el a levelek.

A friss fűszernövények esetében kicsit más az eljárás. Ott egy benedvesített papírtörlőre lesz szükséged, majd ebbe kell belecsavarni a fűszernövényeket. Végül az egész mehet egy jól záródó, többször használatos műanyag zacskóba vagy szilikon tasakba.

A kulcs a papírtörlő

Ezekkel a trükkökkel nyersz magadnak pár plusz napot az alapanyagok felhasználására. Már csak egy jó recept kell!

Forrásunk volt.


További konyhai trükköket itt leshetsz meg:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 nagyon szaftos, krémes és könnyed húsétel 1 óra alatt

A lusta, de gyakorlott szakácsoknak ma már rengeteg praktika lapul a zsebükben arra vonatkozóan, hogyan lehet finom, laktató és mutatós ebédet készíteni egy óra alatt. Mi most olyan főételeket hoztunk nektek, amelyekkel nem kell sokat bajlódni, a végén azonban garantáltan mindenki megnyalja a tíz ujját.