Felejtsd el ezt az ódivatú lépést, amikor frankfurti levest főzöl, mert elrontja az ízét

A frankfurti leves évek óta töretlenül a legnagyobb kedvencetek az oldalunkon, van azonban egy igen régimódi lépés, melyet érdemes lenne végre kiiktatni, amikor főzzük - finomabb és egészségesebb lesz!

A legkedveltebb levesrecept a Nosalty oldalán, és vélhetően az egész ország imádja: ez a kelkáposztás-virslis frankfurti leves. Azt, hogy pénztárcabarát, már nem mondanánk rá, mert bár régen az volt, ez sajnos már a múlté. Van hozzá bevált (családi) recepted, vagy mindig rákeresel a neten, hogyan csináld? Akárhogy is, szinte biztos, hogy te is lisztes rántással készíted, pedig van rá megoldás, hogy elkerüld, és ezáltal finomabb és egészségesebb legyen a frankfurti levesed:

hagyd el a jó öreg finomlisztes rántást vagy habarást, sűrítsd önmagával!

Frankfurti leves
Hagyd el a lisztes rántást, ha frankfurti levest főzöl

Mit is jelent az önmagával sűrítés?

Azt, hogy az újhullámos trendeket követve kiiktatod a lisztes rántást, helyette pedig a kész leves egy részét (kb. 1-2 merőkanálnyit) átrakod egy tálkába, leturmixolod botmixerrel, visszaöntöd a levesbe, és összeforralod. Igény szerint tejföl is mehet bele, természetesen.

Mindenképp legyen a turmixolt részben főtt krumpli is, hiszen a benne levő keményítő elvégzi a sűrítést - sőt, egy kevés káposzta is mehet bele!

Miért jó nekünk, ha elhagyjuk a lisztes rántást?

  • mert egy gazdag, sokzöldséges levesnek eleve nincs szüksége sűrítésre, hiszen nem a liszttől lesz tartalmas és tápláló, sőt: a finomliszt gyorsan felszívódó, nem jól hasznosuló szénhidrátforrás, és az alakunknak sem feltétlen tesz jót
  • mert így elkerülheted a lisztes ízt és a menzát idéző lisztcsomókat
  • mert a régi, nem szükséges, idejét múlt lépéseket idővel érdemes elhagyni, és tudatosan étkezni, haladva a korral

Tanács: mindig füstölt, minőségi (frankfurti) virslit válasszunk, és csak a legvégén adjuk a leveshez, mert, ahogy nemrég megírtuk mi is, a virslit igazából nem is kell főzni!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai segítség itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...