Meglepő, de a virslit igazából nem szabad főzni – Így készítsd

Virsli, virsli, virsli! Gyors, egészen olcsó, fehérjedús késztermék, és ha minőségit választunk, tényleg nincs vele gond - ja, és a gyerekek is megeszik. Na de miért nem szabad főzni?!

Nem gondolnánk, hogy virslit készíteni is kihívás lehet, pedig ha tökéletes, vagy legalábbis a lehető legjobb eredményre vágyunk, nem árt figyelni pár részletre.

Virslisaláta pirított virslivel

A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ...

Virslis lecsó

Az egyik kedvenc magyar ételünk a lecsó, amit mindenki másképp készít. Ez egy nem csípős, szaftos, virslis változat, ami nálam mindig nyerő.

Virslis copfok

A receptet itt találtam: zamatesillat.blogspot.hu/2011/08/virslis-copfok.html Szerintem nagyon ötletes, és a tésztája is finom, puha, a virslivel pedig tökéletes az összhatás.

Az alapok:

  • mindig minőségi, 80-90% húst tartalmazó terméket válasszunk
  • kerüljük a rengeteg adalékanyagot, szóját, tartósítót, glutént
  • a természetes juh- vagy sertésbélben készült virslik általában jobb állagúak és ízűek, mint a műbeles változatok

Tudtad? A virslit nem szabad forralni!

Így főzd:

Bár ez meglepő lehet, de a virslit tulajdonképpen nem kell szó szerint főzni, mert a burok megreped!

Ne forrásban levő, csak éppen forró vízbe helyezzük, és csupán melengessük 5-8 percig. A mikróban főzést is felejtsük el!

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Így süsd:

Sütéskor sem kell túlgondolni: pár csepp olaj, vaj vagy másféle zsiradék kell csupán a forró serpenyőbe, és a beirdalt virsli 2-3 perc alatt megsül. Főzelékre, hot dogban így a legfinomabb!

+ Tipp: Grillezés során még finomabb, pörzsanyagokkal teli ízekre számíthatunk!

Forrásunk volt.


Még több gasztrotipp:

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...