Nem gondolnánk, hogy virslit készíteni is kihívás lehet, pedig ha tökéletes, vagy legalábbis a lehető legjobb eredményre vágyunk, nem árt figyelni pár részletre.
Virslisaláta pirított virslivel
A december szinte elképzelhetetlen egy majonézes virslisaláta nélkül, ezért elkészítettük nektek egy hagyományos, mégis ízlésesen tálalt verzióját. Ha ehhez a recepthez nyúltok az ...
Virslis lecsó
Az egyik kedvenc magyar ételünk a lecsó, amit mindenki másképp készít. Ez egy nem csípős, szaftos, virslis változat, ami nálam mindig nyerő.
Virslis copfok
A receptet itt találtam: zamatesillat.blogspot.hu/2011/08/virslis-copfok.html Szerintem nagyon ötletes, és a tésztája is finom, puha, a virslivel pedig tökéletes az összhatás.
Az alapok:
- mindig minőségi, 80-90% húst tartalmazó terméket válasszunk
- kerüljük a rengeteg adalékanyagot, szóját, tartósítót, glutént
- a természetes juh- vagy sertésbélben készült virslik általában jobb állagúak és ízűek, mint a műbeles változatok
Tudtad? A virslit nem szabad forralni!
Így főzd:
Bár ez meglepő lehet, de a virslit tulajdonképpen nem kell szó szerint főzni, mert a burok megreped!
Ne forrásban levő, csak éppen forró vízbe helyezzük, és csupán melengessük 5-8 percig. A mikróban főzést is felejtsük el!
Wimpi, a Mecsek hot dogja
A wimpire a legegyszerűbben a Mecsek környéki büfékben találhatunk rá, bár otthoni elkészítése is csak pár percet vesz igénybe. Tökéletes megúszós kaja, tápláló koleszos étel, ...
Tökéletes paprikás krumpli
A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...
Maradékmentő virslis tészta
Egy igazi maradékmentő recept az újévre, sok-sok virslivel és sajttal!
Így süsd:
Sütéskor sem kell túlgondolni: pár csepp olaj, vaj vagy másféle zsiradék kell csupán a forró serpenyőbe, és a beirdalt virsli 2-3 perc alatt megsül. Főzelékre, hot dogban így a legfinomabb!
+ Tipp: Grillezés során még finomabb, pörzsanyagokkal teli ízekre számíthatunk!
Még több gasztrotipp: