Meglepő, de a virslit igazából nem szabad főzni – Így készítsd

Virsli, virsli, virsli! Gyors, egészen olcsó, fehérjedús késztermék, és ha minőségit választunk, tényleg nincs vele gond - ja, és a gyerekek is megeszik. Na de miért nem szabad főzni?!

Nem gondolnánk, hogy virslit készíteni is kihívás lehet, pedig ha tökéletes, vagy legalábbis a lehető legjobb eredményre vágyunk, nem árt figyelni pár részletre.

Az alapok:

  • mindig minőségi, 80-90% húst tartalmazó terméket válasszunk
  • kerüljük a rengeteg adalékanyagot, szóját, tartósítót, glutént
  • a természetes juh- vagy sertésbélben készült virslik általában jobb állagúak és ízűek, mint a műbeles változatok

Tudtad? A virslit nem szabad forralni!

Így főzd:

Bár ez meglepő lehet, de a virslit tulajdonképpen nem kell szó szerint főzni, mert a burok megreped!

Ne forrásban levő, csak éppen forró vízbe helyezzük, és csupán melengessük 5-8 percig. A mikróban főzést is felejtsük el!

Így süsd:

Sütéskor sem kell túlgondolni: pár csepp olaj, vaj vagy másféle zsiradék kell csupán a forró serpenyőbe, és a beirdalt virsli 2-3 perc alatt megsül. Főzelékre, hot dogban így a legfinomabb!

+ Tipp: Grillezés során még finomabb, pörzsanyagokkal teli ízekre számíthatunk!

Forrásunk volt.


Még több gasztrotipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...