Nem gondolnánk, hogy virslit készíteni is kihívás lehet, pedig ha tökéletes, vagy legalábbis a lehető legjobb eredményre vágyunk, nem árt figyelni pár részletre.
Az alapok:
- mindig minőségi, 80-90% húst tartalmazó terméket válasszunk
- kerüljük a rengeteg adalékanyagot, szóját, tartósítót, glutént
- a természetes juh- vagy sertésbélben készült virslik általában jobb állagúak és ízűek, mint a műbeles változatok
Tudtad? A virslit nem szabad forralni!
Így főzd:
Bár ez meglepő lehet, de a virslit tulajdonképpen nem kell szó szerint főzni, mert a burok megreped!
Ne forrásban levő, csak éppen forró vízbe helyezzük, és csupán melengessük 5-8 percig. A mikróban főzést is felejtsük el!
Így süsd:
Sütéskor sem kell túlgondolni: pár csepp olaj, vaj vagy másféle zsiradék kell csupán a forró serpenyőbe, és a beirdalt virsli 2-3 perc alatt megsül. Főzelékre, hot dogban így a legfinomabb!
+ Tipp: Grillezés során még finomabb, pörzsanyagokkal teli ízekre számíthatunk!
Még több gasztrotipp: