Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzz és egyél a Szomszédokkal!

A Szomszédok magyar televíziós filmsorozat a '90-es évek egyik legnépszerűbb szappanoperája volt. Az adásokban terítékre kerülő fogásokkal tisztelgünk a sorozat előtt.

Alig él valaki az országban, aki legalább pár részt ne látott volna a a nyolcvanas években indult, három család és ismerőseik, barátaik életét bemutató, mára klasszikusnak számító sorozatból. A Vágási, Mágenheim és Takács család tagjai az átlagmagyar életének örömeit és bánatait mutatták be kéthetente csütörtökönként. A sorozat a befejezése után is népszerű maradt, hála a mémgyáraknak, a YouTube-nak és a folyamatos ismétlésnek.

Mostani összeállításunkban a sorozatban előforduló legnépszerűbb ételekkel emlékezünk a több mint 28 éve indult szappanoperáról és a gazdagréti lakótelep panelházában élő lakók kedvenceiről!

Zöldbabfőzelék 7. – tejfölös-fokhagymás

Az egyik fergeteges jelenetben Lenke néni főzni tanítja Sümeghyt, a dalnokot. Aki valaha látta ezt a részt, egy életre megtanulhatta, hogyan NEM szabad zöldbabfőzeléket főzni – ettől függetlenül az ételt magát nagyon szeretjük.

Retró strandos lángos

Ha Vágásiéknak nagyon jól ment, a vízparton néha lángos is jutott. Egyébként egyszer Jutka maga is elkészíti – igaz, csak porból, aztán olyan rosszul lesz tőle, hogy be kell vallja Ferinek, hogy szülők lesznek.

Mindent bele rakott krumpli

Janka néni jó nevelése ellenére imádja az ilyen plebejus ételeket. Akkor is, ha az éppen más vacsorája.

Hagymás rostélyos 2.

Jutka és Feri készítené a Vágási szülőknek az első látogatáskor – de mivel egyikük sem ért hozzá, végül Lenke néni segít nekik.

Rántott hús

Julcsi első, az új lakásban tartott szülinapi lakomájának főfogása. Természetesen krumplipürével. Porból.

Agglegény rántotta Inom konyhájából

Ha nagy ritkán Lenke néni nem ér rá, akkor Alma rittyent vacsorát – egy rántottát akár egy perc alatt.

Májas és véres hurka

A sorozat első szilveszteri bulijába Vágásiékhoz vendégek érkeznek – mivel azonban nem tudják, hogy kell elkészíteni a disznótorost, megint csak Takácsék segítik ki őket.

Grillázsos mogyorófagyi

Julcsi ősellensége a fagylalt, amit mindig mások esznek, mivel ő állandóan diétán van.

Tojáslikőr Katharosz konyhájából

És végül, de nem utolsósorban, Janka néni kedvéért jöjjön az alkohol – lényegében mindegy, hogy milyen. Az például egészen biztos, hogy ennek a tojáslikőrnek nem tudott volna ellenállni!

Olvastad már?

Nézd meg, hogy mutat 20 zöldség és gyümölcs az MRI-gépben! Lenyűgőző felvételek – ahogy még nem láttad őket!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

O_Attila
O_Attila Wed, 2016-02-10 00:25

Jó lett volna ha belinkelik az epizódokat.
szívesen néztem volna!
Minden esetre köszönöm a múltidézést! :)