7 nagyon zöld és zsenge főzelék a nyárra

A főzelékek télen-nyáron barátaink, igaz, főleg mi, magyarok ismerjük, ez nem von le élvezeti értékéből. Csak legyen szuper a recept, ne nagyon legyen benne rántás, és készüljön szezonális alapanyagból!

A desszert világ egyik legnépszerűbb képviselője a klasszikus pite. Nem is csoda, hiszen egy rendkívül sokoldalú és változatos süteményről van szó, amelyet mindenféle finomsággal lehet kombinálni. Neked melyik pite variáció lesz a kedvenced?

  1. 1.

    Szuperkrémes spenótfőzelék

  2. 2.

    Sóskafőzelék tükörtojással

  3. 3.

    Vöröslencsefasírt petrezselymes karalábéfőzelékkel

  4. 4.

    Vegán zöldborsófőzelék

  5. 5.

    Kapros-tejfölös cukkinifőzelék

  6. 6.

    Kókuszkrémes zöldborsófőzelék Főzelékes Feritől

  7. 7.

    Kelkáposztafőzelék hagyományosan

Még több főzelék receptet találsz itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek