Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Hát én konkrétan zavarba jöttem, annyira egyszerű ez a fokhagymapucolási mód. Hogy nem gondoltam eddig erre?? Nézzétek.

Őszintén szólva önző módon választottam ezt a videót, annyira megörültem neki. Én ugyanis imádom a fokhagymát, egészséges, isteni aromát ad gyakorlatilag mindennek, tudom-tudom, büdös, de nem érdekel, annyira jó. Viszont: utálom megpucolni és felvágni, és szerintem sokan vagyunk így ezzel. A fokhagymanyomót sosem szerettem, rossz tisztítani, a fél fej ráadásul benne marad, így marad a kés lapjával lapítás, majd aprítás, esetleg reszelés (kolleganőm tanította.) Na de ez, ez ez annyira egyszerű, mint egy pofon. Másfél perces a videó, de maga a procedúra 2 mp. Végy egy normál méretű üveget, aminek azért van súlya, például egy teli csemegeuborkás befőttes üveget, és vágd a talpát erőből az asztalra fektetett héjas fokhagymagerezdhez. A héj is leugrik ijedtében, és maga a gerezd is felaprítódik. Egy mozdulat. Mi, lusta fokhagymaimádók, tartsunk össze! Imádom.

Olvastad már?

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

(via huffingtonpost)

Címlapról ajánljuk

További cikkek