Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Hát én konkrétan zavarba jöttem, annyira egyszerű ez a fokhagymapucolási mód. Hogy nem gondoltam eddig erre?? Nézzétek.

Őszintén szólva önző módon választottam ezt a videót, annyira megörültem neki. Én ugyanis imádom a fokhagymát, egészséges, isteni aromát ad gyakorlatilag mindennek, tudom-tudom, büdös, de nem érdekel, annyira jó. Viszont: utálom megpucolni és felvágni, és szerintem sokan vagyunk így ezzel. A fokhagymanyomót sosem szerettem, rossz tisztítani, a fél fej ráadásul benne marad, így marad a kés lapjával lapítás, majd aprítás, esetleg reszelés (kolleganőm tanította.) Na de ez, ez ez annyira egyszerű, mint egy pofon. Másfél perces a videó, de maga a procedúra 2 mp. Végy egy normál méretű üveget, aminek azért van súlya, például egy teli csemegeuborkás befőttes üveget, és vágd a talpát erőből az asztalra fektetett héjas fokhagymagerezdhez. A héj is leugrik ijedtében, és maga a gerezd is felaprítódik. Egy mozdulat. Mi, lusta fokhagymaimádók, tartsunk össze! Imádom.

Olvastad már?

Magozz meggyet pofonegyszerűen!

(via huffingtonpost)

Hozzászólások

inf3rno

Nagyon jó, csak az itthon kapható kínai fokhagyma fele tiszta penész... Néha tv-ben látom, hogy héjastul beleteszik a gyömbért meg a fokhagymát a kajákba, hát azt itthon nem lehet megcsinálni. Elég bátrak...

borzaszto

Nem kell borkánt keresni, elég a kés élével összenyomni.

Bettyke2

borzasztó a borkán.............

csakb

Jó ötlet. :) Fokhagymanyomóból is létezik tökéletes, de nekem is évekbe telt, mire rátaláltam.

Brecz Judit

És milyen a tökéletes fokhagymanyomó? Mesélj nekünk :)

Gaddemon

Ez engem is érdekelne, mert az enyém borzasztó.

Zsazsa1951

Én sózom a fokhagymát, úgy nyomom össze. Nem ugrik el :-)

Gaddemon

Els?re jónak t?nik, de ha belegondolok, mégsem. Meg kell mosni az üveg alját, különben tiszta kosz lesz a hagyma is, ráadásul a m?velet végén újra meg kell mosni az üveget, mert tök fokhagymásan csak nem rakom vissza a polcra. Ennyi id? alatt már simán meghámozom azt az 1-2 gerezdet, ami egy ételbe kell.

Törölt felhasználó

Ezt a széttrancsírozott fokhagymát nem szerencsés mosogatni. Anélkül pedig hogy raknám az ételbe, amikor a koszos héjába egy üveggel bele van döngölve?

mamuka

Áztasd vízbe pár percet a gerezdeket,és pillanatok alatt le tudod venni a héját... Ennyi. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek