Ennyit a fokhagymapucolásról!

Tudjuk, volt már mindenféle rendhagyó tippünk fokhagymapucolásra, de ez most tényleg viszi a prímet!

Szuperegyszerű időspóroló trükk. Mert a fokhagymapucolás nem a kedvenc foglalatosságunk - büdös, macerás. Szétszedni a fejet, levágni a végeket, leszedegetni a héjakat az utolsó szálig, majd jön a nyomás, lapítás, vágás, aprítás vagy esetleg reszelés.

Témába vág!

Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Na most, ez a trükk főleg azoknak hasznos, akik vendégeket várnak, kondér fokhagymakrémlevest készítenek épp, vagy átlagtól eltérően imádják hatalmas mennyiségben fogyasztani a hagymafélék e szagáról elhíresült tagját. Ugyanis ezzel egy egész fej összes gerezdjét lefejtheted és megszabadíthatod a héjától fél perc alatt! És jöjjön a trükk:

Na? Mondjátok, hogy kipróbáljátok! Erős markú férfiak/nők abszolút előnyben.

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek