Ennyit a fokhagymapucolásról!

Tudjuk, volt már mindenféle rendhagyó tippünk fokhagymapucolásra, de ez most tényleg viszi a prímet!

Szuperegyszerű időspóroló trükk. Mert a fokhagymapucolás nem a kedvenc foglalatosságunk - büdös, macerás. Szétszedni a fejet, levágni a végeket, leszedegetni a héjakat az utolsó szálig, majd jön a nyomás, lapítás, vágás, aprítás vagy esetleg reszelés.

Témába vág!

Mi mostantól fix, hogy így pucolunk fokhagymát - ti is?

Na most, ez a trükk főleg azoknak hasznos, akik vendégeket várnak, kondér fokhagymakrémlevest készítenek épp, vagy átlagtól eltérően imádják hatalmas mennyiségben fogyasztani a hagymafélék e szagáról elhíresült tagját. Ugyanis ezzel egy egész fej összes gerezdjét lefejtheted és megszabadíthatod a héjától fél perc alatt! És jöjjön a trükk:

Na? Mondjátok, hogy kipróbáljátok! Erős markú férfiak/nők abszolút előnyben.

(via huffingtonpost)

Hozzászólások (3)

Artemisz

Az én módszerem: Beleteszem egy nejlonzacskóba (használt, de tiszta, pl. péksüteményesbe) a gerezdeket, rá a vágódeszkára és valamilyen súlyos tárggyal (húsklopfoló, teli lekváros üveg, konzerv, stb.) ráütök párszor. A zacskóból kiszedem a csupasz gerezdeket a vágódeszkára, a héja meg a zacskóval együtt megy a kukába.

girlmind

Én kipróbáltam már többször is. Volt amikor jól sikerül, volt amikor kevésbé jól, fokhagymától függ. Viszont szerintem túl sok energiát felemészt, ahhoz hogy megérje.. nekem ugyanis nem volt elég a fél perc teljes er?b?l való rázogatás. Sajnos konkrét adatokkal most nem szolgálhatok mivel nem mértem id?t :P. Majd kipróbálom az Artemisz módszerét is :).

Törölt felhasználó

Ez a módszer sajnos csak nagyon friss fokhagymákkal m?ködik, kicsit régebbiekkel nem (meg frissekb?l is volt típus, amivel nem ment :( ). Én ezt használom jó ideje: http://i.ebayimg.com/00/s/ODAwWDgwMA==/z/U-YAAOSwWKtUvxPE/$_12.JPG Ebay-en 217 Ft-ért kapható, lényegében egy egyszer? szilikon cs?, amiben több gerezdet is lehet hámozni. Hibátlan és nem volt még fokhagyma, amir?l ne hántotta volna le a héját :) Ja és a rázogatás helyett három sodró mozdulat ;)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek