Megoldódik a fogmosás utáni keserű narancslé problémája

Ugye megvan a szörnyű felismerés, hogy még félálomban, fogmosást követően reggelinél véletlenül azonnal a narancsleves pohár után nyúlsz? Sőt, még meg is húzod… bár ne tetted volna! Az amerikai Tropicana narancslé limitált szériás fogkrémet dob piacra, eleve narancsos aromával, hogy az véletlenül se rontsa el a napkezdést.

Közvetlenül fogmosás után mindent ledominál a fogkrém és a szájvíz legtöbbször mentolos íze. Sokan ezért sem használnak már mentolos pasztákat (a mentol nem egyenlő a mentával, hiszen ez egy szerves vegyület, ami megtalálható például a borsmenta levelében is), inkább választják az alternatív ízű fogkrémeket: a kókuszt, az epret, a gyógynövényes vagy éppen a neutrális változatokat.

Mosnál fogat narancslé ízű fogkrémmel?

Narancslé a fogkrémben?

Amerika egyik kedvenc narancsleve a Tropicana, amit Magyarországon leginkább a HoReCa szegmensből ismerünk, a nagy “kannás” verzióik elkerülnek minket. Anthony T. Rossi 1947-es alapítású cége már régen az egyik nagy kólás multi alá került, és egészen aktívak a termékfejlesztés területén.

Rendszeresen fejlesztenek limitált és extra italokat, legyen szó pina colada ihlette ananászos kreációról, vagy nyári grill partykhoz ajánlott görögdinnyedzsúszról.

Most viszont új üdítő helyett egy fogkrémmel rukkolnak elő, ami ráadásul orvosolja a fent ecsetelt kellemetlen, fogmosás utáni bakit.

De miért is rossz a fogkérm-narancslé páros?

Azt egyelőre nem tudni, hogy a november 1-jén debütáló első Tropicana drogériás termék tudományos módon számol-e le a fogmosás utáni szőrnyű, keserű ízzel, vagy “csak” narancsos aromát kap, de bízunk benne, hogy az előbbi megfejtésre feküdtek rá, és ez nem csak egy szuper reklámfogás.

Ugyanis megvan a magyarázat a fogmosás utáni szörnyű ízek érzetére (kiváltképp a narancslénél): a régebbi generációs pasztákban található SLS felületaktív anyag zűrzavart okoz a szájüregben. Habjával az ízlelőbimbókon található fehérjéket piszkálja. És ha ez nem lenne elég, a foszfolipideket is bántja, amik a keserű íz érzékelésének tompításáért felelősek. Tehát az édes, sós, savanyú, umami semmivé lesz, míg a keserű felerősödik.

A Tropicana “narancsleves” fogkrémjének tehát egyértelműen SLS-mentes, természetesebb összetevőkből álló kozmetikumnak kell lennie, hogy a márka és a műfaj rajongói ne csak a kellemesnek ígérkező íz miatt tegyék a polcra, hanem további erényei miatt is.

Forrásunk volt.


Ezekről a furcsaságokról hallottál már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...