Gigászi karalábét termesztett a nógrádi férfi, szerinte véletlen volt

Nagy János hobbikertész a közösségimédia-oldalán mutatta meg azokat a hatalmas répákat és karalábékat, amelyek a kertjében nőttek. Nem ez az első ilyen eset a nógrádi kertben, a gazda pedig viccesen „hibának” titulálja a termést.

Nem mindennapi zöldségek termettek a Salgótarjánban élő Nagy János kertjében. A nógrádi férfi már hosszabb ideje nevelget otthon különböző növényeket, elsősorban inkább hobbiból. Persze a termés a konyhában is jól jön, főleg akkor, ha a zöldségek ilyen elképesztő méretekben bújnak elő a föld alól.

Nagy János már tavaly is sikert aratott a Facebookon, amikor feltöltött egy képet a két hatalmas karalábéról, amit a kertjében termesztett. A szerencse vagy a véletlen úgy hozta, hogy a „csoda” idén is megismétlődött: ebben az évben masszív répák is termettek a karalábén kívül.

A szokatlan méretet viccesen kommentálta, véleménye szerint valamit elszúrhatott, ezért nőtt ekkorára a zöldség. Tényleg lehetett valami a dologban (vagy a földben), hiszen a karalábék nagyjából 6 kilós súlyt nyomtak, ami akár egy népesebb család ebédszükségletét is kielégíthetné.

Az idén is elrontottam valamit kertészkedés közben

- így szólt a bejegyzés, amelyben a 2021-es termést prezentálta a Facebookon. A már jól ismert óriáskaralábék mellett ebben az évben sárgarépát is termesztett, és csodák csodájára ezek is gigászi méretűre nőttek a földben.

Forrásunk volt.


Érdekességek, furcsaságok, csodák:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.