Ramen és lasagne egyben? Ezért őrül meg most a TikTok

Furcsa ételkeresztezésekből kijutott az elmúlt években, gondoljunk csak a cronutra vagy a cruffinra, az édességek után pedig itt egy új főétel, ami a ramen és a lasagne párosításából született meg.

Kinek van ideje hétköznap este gyönyörűen megterített asztalnál egy hatalmas, több óra alatt elkészült vacsorát elfogyasztani? Senkinek. Az internet pedig kimeríthetetlen forrása a gyorsan összedobható és laktató ételeknek, például találunk tippeket arra a TikTokon, hogyan lehet feldobni egy sima ramen csomagot, de most még ennél is tovább mentek a kreatív felhasználók, és megteremtették a gasztronómia legújabb hibridjét: a ramen-lasagnét.

Ezért a ramen-lasagne hibridért őrül meg most az internet // Fotó: TikTok / Taste of home

Míg a paradicsomos-fetás tészta és a mézes-epres fetás tészta igazi fennkölt csemege volt, a @ramenkingivan által megteremtett recept, a ramen-lasagne sokkal inkább a praktikumra megy rá, a cél, hogy hétköznap este az ember gyorsan össze tudjon dobni valami laktatót.

Hogyan születik meg ez az étel? Pofonegyszerűen!

Egy kis üveg sütőedénybe beletesz egy fél csomag száraz ramen tésztát, majd erre ráönt egy jó nagy adag tésztaszószt. Ezután cheddar sajtot reszel a tetejére, majd az egészet a másik fél csomag ramen tésztával koronázza meg.

@ramenkingivan

Ramen lasagna huh? BET! Reply to @thel.g.b.ts #recipes #ramen #collegefood #cooking #diy #food #howto

♬ BOO! - Championxiii

Ezután ismét jön egy adag tésztaszósz, és nem fukarkodik a sajttal sem.

Aztán fog egy újabb csomag ramen tésztát, félbetöri, majd megismétli az egészet, és az utolsó fél adag tésztát apróra morzsolva, kenyérmorzsaszerűen rászórja az egész építmény tetejére.

Ezután még ad hozzá egy kis cheddar sajtot, biztos, ami biztos, majd az egészet beteszi a sütőbe 180 fokra 25-30 percre. A végeredmény nem túl szofisztikált, de nagyon is laktató.

Forrásunk volt.


Még több trükkös cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek