Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Felvágtad a paradicsomot, de nem fogyott el az egész? Napi tippünkkel segítünk, hogyan tárold a hűtőben a felvágott paradicsomot, hogy ne a kukában végezze!

Több szempontból is nagyon hasznos elsajátítani a felvágott paradicsom tárolásának helyes módját: így a legtöbbet hozhatod ki a bevásárlásodból és a konyhapénzedből, elkerülheted a felesleges ételpazarlást, ráadásul a legjobb állapotában őrizheted így meg a felvágott paradicsomot a későbbi felhasználásig.

Ez a felvágott paradicsom tárolásának legjobb módja

Hogyan tárold a paradicsomot

Valószínűleg te is hallottad már az a tanácsot, hogy a paradicsomot nem szabad a hűtőben tárolni, mivel romlik ettől az állaga és az ízét is elveszíti, azonban vannak ettől eltérő vélemények is. A felvágott paradicsomot azonban ezzel ellentétben épp, hogy a hűtőben kell tárolni az élettartamának meghosszabbítása érdekében.

A felvágott paradicsom mágnesként vonzza a baktériumokat, és a hűtőszekrényen kívül gyorsan megromlik, különösen, ha a konyhában a paradicsomszezonban meleg van. Míg az éretlen paradicsomot mindig szobahőmérsékleten kell tárolni, az egész paradicsom optimális tárolási hőmérséklete 12 °C, ezért van, aki úgy véli, hogy egyáltalán nem probléma, ha az érett paradicsomot beteszed a hűtőszekrénybe. Mindenesetre, ha érett paradicsomot vágsz fel (és miért vágnál éretlent), akkor az el nem fogyasztott felét nyugodtan beteheted a hűtőbe.

Hogyan tárold a felvágott paradicsomot

Azonban arra figyelni kell, hogy teszed be a hűtőbe, nem lehet csak úgy bedobni oda, aztán lesz, ami lesz. A nagy paradicsomfeleket vágott oldalukkal lefelé tedd egy papírtörlőre egy tárolóedényben, és két napon belül használd fel. A paradicsomnak akkor lesz a legjobb íze, ha 30 perccel fogyasztás előtt kiveszed a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. A felkockázott paradicsomot is tárolóedényben szükséges tartani a hűtőben. Néhány nap elteltével a felvágott paradicsomot fel kell használni vagy le kell fagyasztani.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket leshetsz el innen:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk