Fogékonyabbá tehet minket a vírusokra a feldolgozott élelmiszer

A feldolgozott élelmiszerek legyengítenek minket, így könnyebben kapjuk el a vírusokat. Akár a koronavírusra való fogékonyságot is fokozhatja a helytelen étkezés!

Kristin Lawless egy egész könyvet írt arról, hogy az élelmiszeripar miként változtatja meg a gondolkozásunkat, a testünk működését és kultúránkat, ahogy azt is felfedezte, hogyan alakítják át a sokszorosan feldolgozott élelmiszerek (pl. a fagyasztott készételek, a gyorséttermi fogások, a felvágottak, sós nassolnivalók, édességek) a testünket, tönkre téve környezetünket is.

Fogékonyabbá tehet minket a vírusokra a feldolgozott élelmiszer

Ennek kapcsán a szerző most elgondolkozott: vajon a feldolgozott élelmiszereknek is van közük a világjárványhoz?

Krónikus betegségek

Az amerikaiak táplálkozási szokásai elkeserítőek, tízből hat embernek van valamilyen krónikus betegsége, és ezek legtöbbször a helytelen étkezéshez köthetők: cukorbetegség, szív-és érrendszeri megbetegedések, májproblémák és különböző rákos megbetegedések is vannak köztük. Azok, akik pedig ezekben a krónikus betegségekben szenvednek, kevésbé védettek például a koronavírussal szemben.

Anyagcserezavarok

Elsődleges kutatások azt is feltételezik, hogy az anyagcserezavarokkal küzdő emberek nagy százaléka is veszélyeztetettebbnek számít a vírussal szemben. A jelenlegi adatok szerint az amerikai lakosság mindössze 12 százaléka mondható egészségesnek ebből a szempontból, ennek pedig a túlcukrozott, tápanyagokban szegény, többszörösen feldolgozott élelmiszerekből álló étrend az oka.

Kemikáliák

Különösen aggályosnak tartja a szerző azt is, hogy a feldolgozott ételekben rengeteg különböző kémiai anyagot használnak, és ezeknek csupán töredékének hatásait vizsgálták ki.

Amelyekkel kapcsolatban pedig vannak kutatási eredmények, azok inkább aggasztóak, sok közülük felelőssé tehető olyan betegségekért, mint az autoimmun-zavarok, daganatos betegségek és pajzsmirigybetegségek, a sok egyéb zavar mellett.

Az élelmiszeripar befolyása

Mindehhez kapcsolódnak az élelmiszeripar egyéb aggasztó körülményei is, mint a tömegtermelés céljából használt mezőgazdasági kemikáliák és azok egyelőre ismeretlen káros hatásai az élelmiszerekre. A messziről jött, hosszan utaztatott, így pedig a környezetet jobban terhelő ipari élelmiszerekkel, amelyek a helyi termelőket hozzák lehetetlen helyzetbe, akik nem tudják felvenni a versenyt az áruházláncokkal.

Forrásunk volt.


Még több a feldolgozott élelmiszerek:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek