Februári kedvenceink

Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy most, februárban is megosztjuk veletek azokat az ételeket, amelyeket szívesen készítenénk az előttünk álló hetekben (is). Jöjjenek a kedvencek!

Anna

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept

A szimpatizálásom agránátalmávalmég új keletű, szégyen szemre be kell vallanom, hogy még a megpucolását is csak ezen a télen tanultam meg. Ellenben azóta egyre többet dolgozom ezzel az alapanyaggal. Ahogy a téli salátámnak, úgy a Valentin-napra készült süteményemnek is fontos szereplője. Magában is kiváló, de remekül passzol vad- és szárnyas ételekhez is. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, de akár bor vagy ecet készítéséhez is megfelelő választás.

Gréti

Szarvasraguleves recept

Ebben a hideg időben jólesik reggelente egy bögre forró tea, ebédre pedig egy tál meleg leves. Nemsokára véget ér a vadhúsok szezonja, ezért februárban biztosan kerítek alkalmat arra, hogy egy csodás vadragulevessel megörvendeztessem a családot. Utána tökéletes lesz az áfonyás pite vagy bármilyen erdei bogyós süti. Aztán vacsorára jöhet a házi hecsedlilekváros kenyér. Nincs is annál finomabb!

Nora

Lapos krumpli recept

Mostanában egyre többször kívánom meg a burgonyát, pedig sohasem rajongtam érte. Nem tudom, hogy a hideg vagy valami más miatt lehet, de ha tehetném, szinte mindennap enném. Főleg levest, vagy valamilyen rakott, illetve sült ételt készítek belőle jó sok fűszerrel és zöldséggel. És persze igyekszem nem csak egyféle krumplit használni - jöhet a kifli- vagy épp az édesburgonya, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle!

Kitti

Ázsiai karalábéleves csirkével recept

Egészen feldobja a napjaimat, ahogy realizálom, hamarosan tényleg tavasz lesz, tél meg szinte alig volt (nem mintha bajom lenne a hideggel.) Addig is, amíg megérkezik az első rakomány medvehagymám a piacra, továbbra is elszántan igyekszem megismerni az ázsiai konyhát: korianderfüggőségem már-már aggodalomra ad okot. Anna levese is vonzó, hiszen észvesztően telt, finom és télies a minestrone receptje, sőt, újabban a tavaszi tekercs gyártásába is belefogtam, ha már egy csomó rizslap maradt a nyakamon. Mondjuk cseppet sem bánom.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...