Februári kedvenceink

Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy most, februárban is megosztjuk veletek azokat az ételeket, amelyeket szívesen készítenénk az előttünk álló hetekben (is). Jöjjenek a kedvencek!

Anna

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept

A szimpatizálásom agránátalmávalmég új keletű, szégyen szemre be kell vallanom, hogy még a megpucolását is csak ezen a télen tanultam meg. Ellenben azóta egyre többet dolgozom ezzel az alapanyaggal. Ahogy a téli salátámnak, úgy a Valentin-napra készült süteményemnek is fontos szereplője. Magában is kiváló, de remekül passzol vad- és szárnyas ételekhez is. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, de akár bor vagy ecet készítéséhez is megfelelő választás.

Gréti

Szarvasraguleves recept

Ebben a hideg időben jólesik reggelente egy bögre forró tea, ebédre pedig egy tál meleg leves. Nemsokára véget ér a vadhúsok szezonja, ezért februárban biztosan kerítek alkalmat arra, hogy egy csodás vadragulevessel megörvendeztessem a családot. Utána tökéletes lesz az áfonyás pite vagy bármilyen erdei bogyós süti. Aztán vacsorára jöhet a házi hecsedlilekváros kenyér. Nincs is annál finomabb!

Nora

Lapos krumpli recept

Mostanában egyre többször kívánom meg a burgonyát, pedig sohasem rajongtam érte. Nem tudom, hogy a hideg vagy valami más miatt lehet, de ha tehetném, szinte mindennap enném. Főleg levest, vagy valamilyen rakott, illetve sült ételt készítek belőle jó sok fűszerrel és zöldséggel. És persze igyekszem nem csak egyféle krumplit használni - jöhet a kifli- vagy épp az édesburgonya, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle!

Kitti

Ázsiai karalábéleves csirkével recept

Egészen feldobja a napjaimat, ahogy realizálom, hamarosan tényleg tavasz lesz, tél meg szinte alig volt (nem mintha bajom lenne a hideggel.) Addig is, amíg megérkezik az első rakomány medvehagymám a piacra, továbbra is elszántan igyekszem megismerni az ázsiai konyhát: korianderfüggőségem már-már aggodalomra ad okot. Anna levese is vonzó, hiszen észvesztően telt, finom és télies a minestrone receptje, sőt, újabban a tavaszi tekercs gyártásába is belefogtam, ha már egy csomó rizslap maradt a nyakamon. Mondjuk cseppet sem bánom.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?