Februári kedvenceink

Ahogy az elmúlt hónapokban, úgy most, februárban is megosztjuk veletek azokat az ételeket, amelyeket szívesen készítenénk az előttünk álló hetekben (is). Jöjjenek a kedvencek!

Anna

Citrusos-gránátalmás kacsasaláta recept

A szimpatizálásom agránátalmávalmég új keletű, szégyen szemre be kell vallanom, hogy még a megpucolását is csak ezen a télen tanultam meg. Ellenben azóta egyre többet dolgozom ezzel az alapanyaggal. Ahogy a téli salátámnak, úgy a Valentin-napra készült süteményemnek is fontos szereplője. Magában is kiváló, de remekül passzol vad- és szárnyas ételekhez is. Gyümölcsfagylaltok, likőrök, lekvárok és sűrítmények, de akár bor vagy ecet készítéséhez is megfelelő választás.

Gréti

Szarvasraguleves recept

Ebben a hideg időben jólesik reggelente egy bögre forró tea, ebédre pedig egy tál meleg leves. Nemsokára véget ér a vadhúsok szezonja, ezért februárban biztosan kerítek alkalmat arra, hogy egy csodás vadragulevessel megörvendeztessem a családot. Utána tökéletes lesz az áfonyás pite vagy bármilyen erdei bogyós süti. Aztán vacsorára jöhet a házi hecsedlilekváros kenyér. Nincs is annál finomabb!

Nora

Lapos krumpli recept

Mostanában egyre többször kívánom meg a burgonyát, pedig sohasem rajongtam érte. Nem tudom, hogy a hideg vagy valami más miatt lehet, de ha tehetném, szinte mindennap enném. Főleg levest, vagy valamilyen rakott, illetve sült ételt készítek belőle jó sok fűszerrel és zöldséggel. És persze igyekszem nem csak egyféle krumplit használni - jöhet a kifli- vagy épp az édesburgonya, a lényeg, hogy jó sok legyen belőle!

Kitti

Ázsiai karalábéleves csirkével recept

Egészen feldobja a napjaimat, ahogy realizálom, hamarosan tényleg tavasz lesz, tél meg szinte alig volt (nem mintha bajom lenne a hideggel.) Addig is, amíg megérkezik az első rakomány medvehagymám a piacra, továbbra is elszántan igyekszem megismerni az ázsiai konyhát: korianderfüggőségem már-már aggodalomra ad okot. Anna levese is vonzó, hiszen észvesztően telt, finom és télies a minestrone receptje, sőt, újabban a tavaszi tekercs gyártásába is belefogtam, ha már egy csomó rizslap maradt a nyakamon. Mondjuk cseppet sem bánom.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek