Februári gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a februári hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! A február a disznótoros hónapja, tartsatok velünk!

Fonyódi Kolbászfesztivál – február 8–9.

A kétnapos fesztiválon a versenyszellemmel megáldottak megmérettethetik saját házi kolbászaikat, lehet majd kolbászt tölteni is. De aki csak kóstolna, annak sem lesz oka panaszra, a legjobb hazai kézműves termékek, békéscsabai szalámik, kolbászok, sajtfinomságok, balatoni borok, langalló, kürtőskalács és megannyi finomság vár a Balaton legnagyobb téli gasztronómiai eseményén!Még több információ >>

Gyulai Böllérnapok – február 8–10.

Egy egész hétvégén át bölléreskedhetünk Gyulán, ahol tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Böllérnapokat, ezúttal a Pálinkanapokkal egybe kötve. A hagyományos disznóvágások hangulata garantált, kiderül, ki lesz a Nemzet Böllére, a rengeteg „disznóság”, kóstoló pedig csak arra vár, hogy mindenből falatozzunk egy kicsit. Kézműves termékek kirakodóvására pedig elengedhetetlen része a rendezvénynek.Még több információ >>

Mangalica Fesztivál – február 8–10., Budapest

A hatodik Mangalica Fesztivál immár harmadik éve számít országos fesztiválsorozatnak. Szegedi, debreceni, székesfehérvári helyszínei mellett Budapest belvárosában is megrendezik a fair trade jelzővel ellátott eseményt, ezúttal a Szabadság téren. Közvetlenül a termelőtől, kizárólag a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének jóváhagyásával ellátott húsfinomságok, disznótoros hangulat, színpadi programok várják a mangalicák szerelmeseit!Még több információ >>

V. Országos Fánkfesztivál – február 8–9., Nagykanizsa

Már a NoSalty hasábjain is sokat olvashattatok a fánkról – számos elkészítési módja között mindenki megtalálja a fogára valót, szuper receptjeink segítenek elkészíteni a család kedvencét. A népszokásoknak és a februári hagyománykörnek hódolnak Nagykanizsán, érdemes ellátogatni pár garantáltan autentikus falatért!Még több információ >>

Borjour – február 16., Budapest

A február egyik legizgalmasabb gasztroeseményének ígérkezik a Millenárison megrendezendő Borjour – kóstoló! Hideg lévén, a szervezők beltérbe álmodták meg a rendezvényt, több mint 150 kiállító borai és más gasztronómiai termékei közül válogathatunk az elővételben 4000 Ft-ért kapható jegyekkel! Ezzel korlátlanul fogyaszthatunk a finomságok közül a fesztivál ideje alatt!Még több információ >>

Budapesti Halfesztivál – 2013. február 15–17.

Első alkalommal rendezik meg az Erzsébet téri Akváriumban a főváros legigényesebbnek ígérkező halas gasztroeseményét, ahol nem egy hagyományos halászléfesztiválra látogatnak el az érdeklődők. Bár kóstolhatunk megszokott finomságokat is, a meghívott országok gondoskodnak a rendezvény különlegességéről: Japán, Vietnam, Thaiföld finomságai is elérhető közelségbe kerülnek!Még több információ >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek