Februári gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a februári hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! A február a disznótoros hónapja, tartsatok velünk!

Fonyódi Kolbászfesztivál – február 8–9.

A kétnapos fesztiválon a versenyszellemmel megáldottak megmérettethetik saját házi kolbászaikat, lehet majd kolbászt tölteni is. De aki csak kóstolna, annak sem lesz oka panaszra, a legjobb hazai kézműves termékek, békéscsabai szalámik, kolbászok, sajtfinomságok, balatoni borok, langalló, kürtőskalács és megannyi finomság vár a Balaton legnagyobb téli gasztronómiai eseményén!Még több információ >>

Gyulai Böllérnapok – február 8–10.

Egy egész hétvégén át bölléreskedhetünk Gyulán, ahol tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Böllérnapokat, ezúttal a Pálinkanapokkal egybe kötve. A hagyományos disznóvágások hangulata garantált, kiderül, ki lesz a Nemzet Böllére, a rengeteg „disznóság”, kóstoló pedig csak arra vár, hogy mindenből falatozzunk egy kicsit. Kézműves termékek kirakodóvására pedig elengedhetetlen része a rendezvénynek.Még több információ >>

Mangalica Fesztivál – február 8–10., Budapest

A hatodik Mangalica Fesztivál immár harmadik éve számít országos fesztiválsorozatnak. Szegedi, debreceni, székesfehérvári helyszínei mellett Budapest belvárosában is megrendezik a fair trade jelzővel ellátott eseményt, ezúttal a Szabadság téren. Közvetlenül a termelőtől, kizárólag a Mangalicatenyésztők Országos Egyesületének jóváhagyásával ellátott húsfinomságok, disznótoros hangulat, színpadi programok várják a mangalicák szerelmeseit!Még több információ >>

V. Országos Fánkfesztivál – február 8–9., Nagykanizsa

Már a NoSalty hasábjain is sokat olvashattatok a fánkról – számos elkészítési módja között mindenki megtalálja a fogára valót, szuper receptjeink segítenek elkészíteni a család kedvencét. A népszokásoknak és a februári hagyománykörnek hódolnak Nagykanizsán, érdemes ellátogatni pár garantáltan autentikus falatért!Még több információ >>

Borjour – február 16., Budapest

A február egyik legizgalmasabb gasztroeseményének ígérkezik a Millenárison megrendezendő Borjour – kóstoló! Hideg lévén, a szervezők beltérbe álmodták meg a rendezvényt, több mint 150 kiállító borai és más gasztronómiai termékei közül válogathatunk az elővételben 4000 Ft-ért kapható jegyekkel! Ezzel korlátlanul fogyaszthatunk a finomságok közül a fesztivál ideje alatt!Még több információ >>

Budapesti Halfesztivál – 2013. február 15–17.

Első alkalommal rendezik meg az Erzsébet téri Akváriumban a főváros legigényesebbnek ígérkező halas gasztroeseményét, ahol nem egy hagyományos halászléfesztiválra látogatnak el az érdeklődők. Bár kóstolhatunk megszokott finomságokat is, a meghívott országok gondoskodnak a rendezvény különlegességéről: Japán, Vietnam, Thaiföld finomságai is elérhető közelségbe kerülnek!Még több információ >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek