Fánkot sütni mindenki tud!

Fánkot készíteni nagyon egyszerű, ha követed a tippjeinket! Megmutatjuk, hogyan készül a leggyorsabb, a klasszikus, a töltött, a sós. Elő a lekvárokkal, töltsünk fánkokat!

Garantáltan népszerű

Nagymamám fánkja

A fánk időjárástól függetlenül az egyik legkelendőbb csemege, amit számos variációban elkészíthetünk. Télen persze könnyebb a forró tűzhely mellett ácsorogni és türelmesen sütni a ropogós finomságokat, de ha nyáron is bevállaljuk a forró olajban sütést, egy-egy főétkezést le is tudhatunk vele, plusz előre borítékolható a siker családi vagy baráti körben!

Jöhetnek a friss lekvárok

A csörögefánkot tipikusan farsangkor készítjük, de akár augusztusban is megkívánhatjuk és összedobhatjuk. A lényeg a tészta pihentetésében rejlik – ezt nem úszhatjuk meg –, valamint a téglalap alakúra vágott tésztadarabok megfelelő összeillesztésében. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a sütés, és már tálalhatjuk is a gyerekkori ízeket idéző csörögefánkokat szilva- vagy baracklekvárunkkal!

Nagymama csörögefánkja

Spórolósoknak...

  • Ha még több időt szeretnénk megspórolni, maradjunk a túrófánknál, ami nagy eséllyel pályázik a leggyorsabban elkészíthető desszert címére. A megalkotásánál már csak az ára kedvezőbb, hiszen túró, liszt, tojás, cukor szinte mindig van otthon, a további ízesítés a fantáziánkon múlik.

  • Az Eckler-fánk sem igényel cukrásztehetséget, ez az isteni sütemény ráadásul olyan ritkán kapható eredeti és finom formájában vaníliakrémmel, hogy többszörös büszkeséggel tölthet el, ha vállalkozunk a megsütésére. Az égetett tészták isteni finomak, megérik a befektetett energiát és tapasztalatszerzést.

Édes után jöhet a sós

A fánkokat meg is tölthetjük a lekvárral, erre is mutatunk recepteket az alábbiakban, de ha eddig idegenkedve fogadtuk a sós fánkokat, most akár sajttal, túróval, kaporral is tehetünk egy próbát, apró szalonnakockákkal pedig a húsimádóknak is kedvezhetünk.

{ SZAVAZAS }

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?