Ezzel a diétával szokott le Kourtney Kardashian az édességről

Kourtney Kardashian egyébként is a szigorú diétáiról híres, most pedig úgy érzi, vissza kell térnie a ketogén étrendhez, ha fogyni akar.

A Kardashian-klánból kétségkívül Kourtney az, aki a legkomolyabban veszi az étkezést, és gyakran vet be a fogyás érdekében szigorúbb diétákat is. Mostanában azonban saját bevallása szerint eléggé elengedte magát – legalább is erről ír Poosh nevű lifestyle weboldalán. Éppen ezért visszatér a ketogén diétához, amit több mint két éve hónapokon keresztül tartott, és már akkor is sikerült leadnia vele pár kilót. Kourtney szerint ez a diéta arra is jó, hogy végre le tudjon mondani a nassolásról, amiben az utóbbi időben kicsit elvetette a sulykot.

A ketogén diéta egy kifejezetten szigorú étrend, a lényege a szénhidrátbevitel minimalizálása és a zsírbevitel növelése. Egy idő után ettől a szervezet ún. ketózisba kerül, azaz a szénhidrát helyett a zsírt kezdi el égetni azért, hogy energiát nyerjen. Mindenkinek egy kicsit más a megfelelő, de általában ez számokban annyit jelent, hogy a bevitt energiamennyiség 60-75 százaléka álljon zsírból, 15-30 százaléka fehérjéből, és 5-10 százalék mindössze szénhidrátból.

A dietetikusok szerint azonban ilyen extrém megoldásokat nem kell bevetni, ha az a cél, hogy fogyjunk néhány kilót. Beth Warren dietetikus szerint a keto diéta helyett sokkal jobb megoldás, ha a rossz nassolási szokásaink lelki okát keressük meg, és szigorú diéta helyett inkább egy jórészt növényi alapanyagokra épülő, kiegyensúlyozott étrendet folytatunk.

Ezeket olvastad már?

via

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.