Ezeket főztétek tavaly a legtöbben

A 2015-ös év hazai Top 10 receptjének listáját 265 ezres oldalletöltéssel egy csirkemell recept vezeti, ráadásul második éve tartja az elsőségét.

A havi 1 millió egyedi felhasználó oldalletöltése alapján összeállított listát idén is – csakúgy, mint tavaly - a tejfölben pácolt csirkemell tepsis krumplival elnevezésű recept vezeti.

Hogy fordulhat elő, hogy több mint 52.000 recept közül két egymást követő évben ugyanaz lesz a legnépszerűbb?És hogy vajon mit tud ez a recept? A NoSalty szerkesztő - gasztro bloggereit és vezérigazgatóját is megkérdeztük:

„A rántott hús még mindig a magyar konyha egyik emblematikus fogása, a klasszikus magyaros konyhát kedvelő háztartásokban heti rendszerességgel fordul elő. Ebben a receptben van még két másik hívószó is: a tejföl és a tepsis krumpli, amelyek mindegyike szintén nagyon népszerű eleme a magyar konyhának. Mindemellett a recept nem túl bonyolult, nem igényel különleges hozzávalókat, és a „generációs vitákra” sem ad okot: a gyerekek ízléshez pont annyira illik, mint az idősebb generációéhoz. Fontos szempontja lehet még a recept sikerének az is, hogy beküldőjének komoly hitele van a NoSalty közössége körében, hiszen sokféle, ízletes, házias receptet töltött már fel, szép fotókkal, így könnyű vele azonosulni.”Nemes Nóra, Dacota

„Szerintem ez a recept a fent említetteken túl attól lett sikeres, hogy bár egy örök klasszikus fogásról, a rántott húsról van szó, mégis a pácolással egy plusz csavar került bele, ami különlegessé teszi ezt a hagyományos alapanyagokból összeállított ételt.”Kárai Dávid, ízHUSZÁR

Az egy évvel korábbi adatokhoz képest az olvasóink 2015-ben kevésbé voltak édesszájúak, hiszen a tíz legolvasottabb receptből ebben az évben már csak négy édesség (2014-ben ez az arány 60% volt). Tovább erősödött az egészségtudatos receptek népszerűsége, 2015-ben már a tíz legkeresettebb recept között is szerepel olyan, ami ezt tartja szem előtt. További örvendetes hír, hogy az alapanyagok közül a zöldségek immár a második helyen végeztek, a húsfélék közül pedig továbbra is a csirke a legnépszerűbb.

2015-ben az aranyérmes tepsis csirkemell közel 265.000 oldalletöltést produkált, ezt követte egy hagyományos gulyásleves receptje közel 210.000 oldalletöltéssel, a harmadik helyre pedig egy pofonegyszerű muffin került közel 196.000 letöltött oldallal. Idén először került egy távol-keleti recept is az első 10 közé, az illatos-omlós csirkemellet több mint 162.000 alkalommal tekintették meg az olvasók.

Ha a keresett receptjellemzőket vizsgáljuk, idén is az időtakarékosság volt a legfőbb szempont a hazai háztartásokban, a legtöbbek választása a 15-30 perc alatt elkészíthető receptjellemzőre esett. Gyakori még a fogyókúrás és diétás illetve az ünnepi alkalmakhoz (Húsvét, Karácsony) kötődő receptek iránti érdeklődés.

„A karácsonyt megelőző pár nap az év talán legmozgalmasabb időszaka a NoSalty számára, hiszen ilyenkor, a karácsonyi hajrá utolsó napjaiban, óriási tömegek fordulnak hozzánk segítségért. Idén 2015. december 23-án 165 ezer látogatója volt a NoSalty-nak PC-s eszközökről és 89 ezer mobileszközökről, közel 1,5 millió oldalletöltéssel. Ezen a napon a NoSalty lett a második legnépszerűbb női portál, bekerülve a TOP 10 hazai weboldalba.” – mondta el Zalai Ágnes, a NoSalty vezérigazgatója.

És most következzen 2015 tíz legnépszerűbb receptje:

 1. 1.

  Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival

 2. 2.

  Tradicionális gulyásleves

 3. 3.

  A legegyszerűbb muffin

 4. 4.

  Lacikrumpli

 5. 5.

  Amerikai szaftos tarja

 6. 6.

  Aranygaluska ahogy a nagymamám készíti

 7. 7.

  Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül

 8. 8.

  Illatos omlós csirkemell

 9. 9.

  Bögrés francia palacsinta

 10. 10.

  6 tojásos piskóta

Címlapról ajánljuk

4 bosszantó hiba, amitől kiszárad a piskóta

Kifejezetten elszomorító, amikor kiszárad a piskóta, leginkább azért, mert ilyenkor az egész sütésünk kemény munkája vész kárba egy apró hiba miatt. Nézzük ezért most meg, melyek ezek a hibák, hogy legközelebb el tudjuk kerülni őket. Segít a Napi Tipp!

Lakos Benedek

Így készül a húsvéti őzgerinc, a vendégvárók gyöngye

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan nagyágyúk előtt, mint a sonka. A tölteléket kedvünk szerint változtathatjuk, ugyanis egy elég megengedő receptről van szó. Nézzük, hogyan készül a húsvéti őzgerinc!

Nosalty

További cikkek