r
Nosalty Logó

6 tojásos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 979 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 201 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    740.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 245 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2963.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 979 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 201 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 26-os átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
  3. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
  4. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz
  5. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
  6. A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe.
  7. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
  8. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
  9. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában és az oldalát levesszük.
  10. Óvatosan rácsra tesszük és az aljáról levesszük a sütőpapírt. (Időnként én megfordítom, hogy ne ragadjon rá a piskóta a rácsra) Kész, lehet tölteni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 312
  • 7 napos nézettség: 1316
  • Össznézettség: 1090776
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Kakaósan is készíthető, akkor a lisztből 2 kanállal lecserélünk kakaóra. Bármikor amikor piskótára van szükségünk!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Volt a fagyasztóban sok maradék tortakrémem, és a férjem nagyon kívánta a krémes sütit. Gondoltam, sütök egy piskótát és megtöltöm a maradékokkal. Ezt a receptet nagyon ajánlotta a "gazdája" az interneten. Gondoltam, kipróbálom, hiszen most nincs tétje a sütésnek. Nem bántam meg, szertintem nagyon egyszerű, ráadásul jó is. Azt írja szerző, hogy ez egy építkezős piskóta, ahány tojás, annyi kanál liszt és cukor. Mindenkinek ajánlani tudom, aki kezdő sütögető vagy nincs még bevált piskótareceptje. Persze tettem hozzá saját ötletet is, így lett szerintem jó ez a piskóta. Javaslom a kipróbálását!

Hozzászólások

csocsóka

Kedves Boszi! Nagyszer? recept, én is ilyen arányokkal készítem a piskótát,de egyszer?bben. A tojásokat a cukorral együtt felverem/ kivilágosodik,s?r? massza lesz és nagyon fincsi/. A lisztben elkeverem a süt?port ,és óvatosan hozzákeverem a tésztához.Én hosszú ideje így készítem a piskótát,szeretettel ajánlom, meg ér egy próbát! Üdv. Valcsi

Boszi

Szia Valcsi! Köszönöm szépen, kipróbálom a Te receptedet is. Üdv.Marcsi

norivirag

Szia Boszi! Elkészítettem ma ezt a piskótát és nagyon jó lett,ezentúl ezt fogom sütni. Köszönet a receptért!

Boszi

Szia "norivirág"! Örülök, hogy Neked is tetszik ez a piskóta recept. Én is nagyon megörültem neki amikor megtaláltam és el?ször elkészítettem. Üdv. Boazi-Marcsi

barbara0501

Szia! Nagyon jónak t?nik a piskóta, és ami nekem a legjobban tetszik, egyszer?!! :) Nekem a sütés még nem nagyon megy, f?leg a piskóta. A kérdésem a fagyasztott krémeidre vonatkozna, ezen nagyon megragadt a szemem.:) Milyen tortakrémeket szoktál lefagyasztani, ill. hogy kell ezekkel bánni ??:) Köszi, Barbi

Boszi

Szia Barbi! Ez valóban egy egyszer? piskóta recept, azért tetszett meg nekem is. A fagyasztott krémmel kapcsolatban: én bármilyen krémet lefagyasztok ha marad, legyen az pudingos vagy csak margarinos. Egyszer?en egy zárható dobozba teszem és mehet a fagyasztóba. felhasználáskor felengedem és elhasználom. Szinte olyan mintha friss lenne. Persze azért , ha alkalomra készítek valamit akkor mindig friss krémet "gyártok". Üdv.Marcsi

barbara0501

Köszönöm szépen!:)

mataka

Szia Boszi! Kérlek írd meg hogy hány grammos egy csomag sütöpor. Nálunk sajnos nem csomagan árulják! Grammban vagy kk-al kérném a mennyiséget. Elöre is köszönöm a receptet! Üdv Mataka

Boszi

Szia Mataka! Ne haragudj, de most láttam csak meg a kérdésed. Gondolom, azóta már utána néztél. Nálunk is két fajta méret van. Én nem nagyon szoktam nézni, ha csomag a méret, akkor az a csomag amit éppen kapok. Azt meg, hogy hány kanál? Még nem is néztem, kivétel, ha úgy adja meg a recept. Szóval, ebben nem sokat tudtam segíteni. Üdv.: Boszi

Törölt felhasználó

Kedves Boszi! Ma megsütöttem ezt a piskótát,és nagy sikere volt. :) Nagyon boldog voltam,mert eddig az összes piskótám összement.Szóval nagyon köszönöm a receptet! :) Üdv. Vivien

Boszi

Szia Vivien! Nagyon örülök! Üdv: Boszi

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon jól sikerült. Örültem, hogy részletesen leírtad, hogy csináltad. A krémhez ezt a receptet használtam: Hozzávalók: 2 tojás, 4 ek liszt,4 dl tej, 20 dkg margarin, 14 dkg porcukor, 1 vanília rúd magjai. A tojásokat a liszttel és a tejjel jól elkeverjük és a vanília magjaival s?r?re f?zzük. Ezután hagyjuk kih?lni úgy, hogy celofánnal közvetlenül letakarjuk. Ha kih?lt, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd alaposan elkeverjük a kih?lt, s?r? krémmel. (Forrás: http://www.nassolonaplopo.hu/p/tortakremek.html). Neked mi a tortakrém recepted?

Boszi

Bocsi, de most vettem észre, hogy írtál. Én mindig másféle krémet használok, mert olyan kísérletezget?s vagyok. Azért köszi a recepteket, elmentettem.

juda1

Szia! Egy kérdésem lenne: 3 részre lehet vágni ezzel a mennyiséggel a tortát ha 28cm-es a tortaformám? Vagy érdemesebb lenne 1-2 tojással többet használni? Leányzóm 6. szülinapjára készítenék egy emeletes hercegn?s tortát és fontosnak érzem, hogy elég magas legyen a "kastély". El?re is köszönöm válaszodat! Üdv.: Juda

Boszi

Szia! Ha 28-as formában szeretnéd megsütni, valóban több hozzávaló kell. Igazából ha szép karikákat szeretnél, jobban jársz ha a karikákat egyenként sütöd meg. Üdv.Marcsi

Törölt felhasználó

A sokadik tortát csinálom ezzel a recepttel, mindig megjegyzik, hogy "és a tésztája is nagyon jó" ? mert tényleg az :), köszönet érte!

Boszi

Örülök, hogy Te is szereted ezt a receptet!

marion57

Nagyon jó recept! sokszor probáltam piskotát sütni,soha nem volt jó! De ezzel a receptel nagyon jól sikerült,finom let mindenki dicsérte! Köszönöm szépen a receptet. Üdv. Marcsi

margitcifra

Üdvözöllek Marcsi! Most sütöttem meg,tökéletes lett, a recept kifogástalan, nem tettem hozzá, nem vettem el bel?le.A sütést kicsit tovább engedtem, összesen 32 percig sült. További szép napot.

Boszi

Nagyon örülök! További jó sütögetést! Üdv.: Marcsi

Törölt felhasználó

Sziasztok! Torta sütéshez készül?dve találtam erre a receptre.A hozzászólások kedvez?ek voltak, ezért úgy döntöttem a tortalapokat ebb?l a tésztából sütöm.Terveim szerint 2 lapot kellett volna sütni, majd azokat félbevágni. Hát...nekem még ilyen lapos piskótám soha nem lett :( Mindenben követtem az utasítást és 10 perc eltelte után a sütési h?fokot visszavettem. Abban a pillanatban a piskóta tészta is visszavett a magasságából. Szinte azonnal összeesett. Olyan lapos lett, hogy nem lehet félbevágni. Gondoltam a következ? "lapot" majd nem 180 fokon kezdem el sütni így nem kell attól félnem ,hogy a h?mérséklet különbség miatt össze esik a tészta.De sajnos ezzel is ugyna úgy jártam. Lapos. Érdekes ,hogy csak én jártam így. :(

Boszi

Szia! Nagyon sajnálom, hogy így jártál, de nem is tudom megmondani mi lehet az oka. Egyébként én is szoktam úgy járni, hogy egy tuti recept nekem nem sikerül, így megértelek! :( A "szakért?k" ilyenkor szokták szidni a lisztet, a tojást, stb. Nekem ez a piskóta mindig sikerülni szokott. Ha ez nem jött be neked, keress új receptet, mert az én tapasztalatom az, hogy nem lesz többet bizodalmad hozzá és nem is fog sikerülni.

Mocsnik

Sziasztok, Nekem is összeesett a piskóta,persze attól még finom,de laposabb... :)

Boszi

Sajnálom, hogy így jártál! :( Nekem ez mindig sikerülni szokott. Az alapanyagtól függ?en néha kicsit alacsonyabb, de általában egy 6 tojásosnak megfelel? magassága van a 26-os karikában.

Törölt felhasználó

Szia Boszi! Épp most készült el a piskóta, köszi a receptet :-) Holnap fincsi torta lesz bel?le az ünnepekre :-) Könny? volt elkészíteni, hamar megvolt. Én tovább sütöttem, az els? 10 perc után 150 fokra vettem vissza, és összesen 35 percig sült. Szerintem fincsi lesz :-) Puszi: Evu

Boszi

Szia! Örülök, hogy bíztál a receptben és, hogy valószín?en akkor sikerült is! Az jó, ha "lefordítottad" a sütést a saját süt?dre. Kellemes ünnepeket kívánok! Puszi: Marcsi/ Boszi

Törölt felhasználó

Kedves Boszi! Köszönet a receptért. Tegnap páromat megleptem 4. hó forduló alkalmából egy tortával! A piskotát az általad leírtak szerint készítettem el! Olyan jó lett, hogy a jöv?ben ha piskóta alapú süti készül nekem kell megcsinalni! Hozzátartozik most sütöttem el?ször piskotát! Köszönöm neked! :)

Boszi

Kedves Thomas! Nagyon örülök, hogy megosztottad velem sikerélményedet! Ez meger?sített abban, hogy nem a receptben van a hiba, ha néha néhányunknak nem sikerül. :) Üdvözlettel: Marcsi/Boszi

Boszi

Kedves Thomas ! Nagyon örülök, hogy megosztottad velünk a sikerélményedet! Meger?sített abban is, hogy ha néha, néhányunknak nem sikerül, nem feltétlenül a receptben van a hiba. De nem is a "szakácsban", hiszen, mint tudjuk, sokszor a körülmények is közrejátszanak! Üdvözlettel: Marcsi/Boszi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek