Ennyit ér, ha minden nap 30 percet sétálsz

Lehet, hogy eddig az izzasztó edzések híve voltál, pedig akár fél óra séta is simán elég lehet, ha meg akarod változtatni az életed.

Dominique újságíróként dolgozik, és a legtöbb napja nagyon stresszes, amit kemény edzésekkel szokott levezetni. Egy időben azonban elhatározta, hogy munka közben tart egy kis szünetet, és sétálgat az iroda melletti téren. Annyira megtetszett neki, hogy ki tudta szellőztetni a fejét napközben, hogy úgy döntött, kipróbálja, milyen, ha 1 héten át minden nap sétál 30 percet.

Vágj bele te is egy 1 hetes kihívásba, ha teheted

Mit tapasztalt az egy hét alatt?

Dominique a kihívás után arra jutott, hogy mostantól minden egyes nap folytatni fogja magányos útjait, hiszen minden szorongását, amit eddig kemény boxedzésekkel vezetett le, most simán maga mögött hagyta gyaloglással.

Azért azt érdemes hozzátenni, hogy az újságíró minden kardióedzésről lemondott az egy hét alatt, azonban párszor jógázott, ami szintén sokat segített neki a szorongás levezetésében. Sőt, elmondása szerint soha nem nem mentek neki ilyen jól a különböző ászanák, mint a kihívás alatt. Ráadásul Dominique-et annyira feltöltötte energiával a fél órás séta, hogy a délutáni gyorsító kávéját is ki tudta hagyni

A hét végére egy negatívumot sem tudott felhozni a kihívás ellen, és azóta is mindenkit arra buzdít, hogy nevezzenek be egy sétálós hétre. Ha van kedved kipróbálni, akkor kezdésnek már az is szuper, ha néhány megállóval hamarabb szállsz le a villamosról, és lesétálod a távot, vagy a messzebb lévő boltban vásárolsz be.


Még több mozgással kapcsolatos cikkünk:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek