Megmutatjuk, milyen kávéspohárból kellene innotok egy műanyagmentes világban

Egy távoli kis kávézóban már feltalálták a spanyol viaszt, a feketét pedig nem műanyag- és papírpohárban szolgálják fel, egy sokkal finomabb megoldást választottak. 

A kairói Khan El Bon nevű kávézóban különleges módon óvják a környezetet az ott dolgozók, a kávékat ugyanis (legyen szó helyben fogyasztott vagy elviteles feketéről) ehető pohárban szolgálják fel a hely baristái - írja a sokszínű vidék.

Ez a mutatós kis pohár egyelőre csak presszókávé méretben kapható, belsejét csokoládéval édesítették, a csésze pedig teljes egészében ehető, így olyan, mintha a kávéhoz egyben sütemény is járna, ráadásul még felesleges hulladékot sem hagyunk magunk után.

Nem ez az első és egyetlen kezdeményezés a műanyagfelhasználás csökkentésére, egy indiai cég ugyanis kölesből, rizsből és búzából gyártja evőeszközeit, melyek szintén 100%-ban ehetőek. MagyarországonBadacsonylábdihegytermelői piacán a felszolgált étel mellett a tányért is elfogyaszthatjuk.

Bár kis lépés ez az embernek, egy-egy ilyen kezdeményezés akár világméretűvé is kinőhetné magát.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via sokszínű vidék, sceneeats

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.