Megmutatjuk, milyen kávéspohárból kellene innotok egy műanyagmentes világban

Egy távoli kis kávézóban már feltalálták a spanyol viaszt, a feketét pedig nem műanyag- és papírpohárban szolgálják fel, egy sokkal finomabb megoldást választottak. 

A kairói Khan El Bon nevű kávézóban különleges módon óvják a környezetet az ott dolgozók, a kávékat ugyanis (legyen szó helyben fogyasztott vagy elviteles feketéről) ehető pohárban szolgálják fel a hely baristái - írja a sokszínű vidék.

Ez a mutatós kis pohár egyelőre csak presszókávé méretben kapható, belsejét csokoládéval édesítették, a csésze pedig teljes egészében ehető, így olyan, mintha a kávéhoz egyben sütemény is járna, ráadásul még felesleges hulladékot sem hagyunk magunk után.

Nem ez az első és egyetlen kezdeményezés a műanyagfelhasználás csökkentésére, egy indiai cég ugyanis kölesből, rizsből és búzából gyártja evőeszközeit, melyek szintén 100%-ban ehetőek. MagyarországonBadacsonylábdihegytermelői piacán a felszolgált étel mellett a tányért is elfogyaszthatjuk.

Bár kis lépés ez az embernek, egy-egy ilyen kezdeményezés akár világméretűvé is kinőhetné magát.

EZ IS ÉRDEKES:

Ezeket olvastad már?

via sokszínű vidék, sceneeats

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek