Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

Egy krémleves gyors megoldás lehet, ha rövid idő alatt kell sok éhes szájat megtölteni. Ízben mérföldekkel javíthatunk rajta egy plusz lépéssel, persze ugyanolyan rövid idő alatt.

Krémlevest főzni talán a legegyszerűbb konyhai eljárás: szinte mindegy, mi történik a lábosban, hiszen úgyis mindent simára turmixolunk. Ez sokszor oda vezethet, hogy elhanyagoljuk ezt a fogást, így születnek az unalmasan egyhangú levesek. Ha ez ellen drasztikusan fel akarunk lépni, kövessük ezt a módszert, amikor legközelebb nekiállunk krémlevest főzni.

Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

A titok nyitja

A „duplán főtt” jelző a címben arra utal, hogy a zöldségeket két különböző konyhai eljárással fogjuk elkészíteni. Először a sütőben sülnek puhára, majd ezt követően a tűz fölött, fazékban áll össze a kész krémleves.

Mivel a sütőben készülő zöldségekre alig kell odafigyelni, nem elég, hogy dupla ízt kapunk, ráadásként kevesebb időt kell a tűzhely fölött állni.

Milyen zöldséggel működik?

Nem kell sokat válogatni: bármilyen zöldséges krémlevest felturbózhatunk ezzel a trükkel. Egyedül azt kell eldöntenünk, hogy milyen alapanyagot választunk: amit pucolni kell, vagy amit nem.

Lássuk, hogy készül!

Ha ehető héja van, semmi dolgunk nem lesz vele, mehet kockákra vágva a tepsire. Az apró szemű zöldségek (kukorica, borsó, bab) is különösebb előkészület nélkül kerülhetnek a sütőbe.

Forgassuk meg őket kellő mennyiségű olajban, és a leveshez használt fűszerekkel szórjuk meg. Ezzel hozzuk létre az ízek dupla rétegét, szinte belesütjük a darabokba. Sütés után a recept szerint turmixoljuk le, és kész is van.

Amennyiben a zöldségnek héja van, amit nem tudunk megenni (édesburgonya, zeller, cékla), alaposan mossuk meg, és egyben tegyük a sütőbe. Attól függően, hogy milyen kemény, hosszabb-rövidebb idő alatt az egész krémesre fog sülni.

Amikor kész, és már teljesen puha, pucoljuk meg, a héját pedig tegyük fel egy kis vízben főni. Ezzel az ízesített főzettel tudjuk majd a sült zöldséget krémlevessé varázsolni, miközben egy szem íz sem vész el.

A módszer ilyen egyszerű, adjunk neki egy esélyt, csalódni biztosan nem fogunk benne!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Vészeld át az egész hetet, jobbnál jobb levesekkel:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...