Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

Egy krémleves gyors megoldás lehet, ha rövid idő alatt kell sok éhes szájat megtölteni. Ízben mérföldekkel javíthatunk rajta egy plusz lépéssel, persze ugyanolyan rövid idő alatt.

Krémlevest főzni talán a legegyszerűbb konyhai eljárás: szinte mindegy, mi történik a lábosban, hiszen úgyis mindent simára turmixolunk. Ez sokszor oda vezethet, hogy elhanyagoljuk ezt a fogást, így születnek az unalmasan egyhangú levesek. Ha ez ellen drasztikusan fel akarunk lépni, kövessük ezt a módszert, amikor legközelebb nekiállunk krémlevest főzni.

Duplán főtt krémleves, feleannyi idő alatt

A titok nyitja

A „duplán főtt” jelző a címben arra utal, hogy a zöldségeket két különböző konyhai eljárással fogjuk elkészíteni. Először a sütőben sülnek puhára, majd ezt követően a tűz fölött, fazékban áll össze a kész krémleves.

Mivel a sütőben készülő zöldségekre alig kell odafigyelni, nem elég, hogy dupla ízt kapunk, ráadásként kevesebb időt kell a tűzhely fölött állni.

Milyen zöldséggel működik?

Nem kell sokat válogatni: bármilyen zöldséges krémlevest felturbózhatunk ezzel a trükkel. Egyedül azt kell eldöntenünk, hogy milyen alapanyagot választunk: amit pucolni kell, vagy amit nem.

Lássuk, hogy készül!

Ha ehető héja van, semmi dolgunk nem lesz vele, mehet kockákra vágva a tepsire. Az apró szemű zöldségek (kukorica, borsó, bab) is különösebb előkészület nélkül kerülhetnek a sütőbe.

Forgassuk meg őket kellő mennyiségű olajban, és a leveshez használt fűszerekkel szórjuk meg. Ezzel hozzuk létre az ízek dupla rétegét, szinte belesütjük a darabokba. Sütés után a recept szerint turmixoljuk le, és kész is van.

Amennyiben a zöldségnek héja van, amit nem tudunk megenni (édesburgonya, zeller, cékla), alaposan mossuk meg, és egyben tegyük a sütőbe. Attól függően, hogy milyen kemény, hosszabb-rövidebb idő alatt az egész krémesre fog sülni.

Amikor kész, és már teljesen puha, pucoljuk meg, a héját pedig tegyük fel egy kis vízben főni. Ezzel az ízesített főzettel tudjuk majd a sült zöldséget krémlevessé varázsolni, miközben egy szem íz sem vész el.

A módszer ilyen egyszerű, adjunk neki egy esélyt, csalódni biztosan nem fogunk benne!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Vészeld át az egész hetet, jobbnál jobb levesekkel:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek