Ettől az egyszerű késes trükktől lesz igazán ízletes a csirkemell

Felejtsd el az íztelen és száraz csirkés ételeket! Ha betartod az alábbi egyszerű késes trükköt, akkor mostantól csak ízletes és ínycsiklandozó fogásokat eszel majd.

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb élelmiszer, amellyel rengetegféle izgalmas fogást lehet alkotni. Ám, ha nem figyelünk kellőképpen a hús készítésekor, akkor borzasztóan száraz és ízleten lesz a végeredmény. Szerencsére könnyedén lehet javítani a problémán, csupán egy késre lesz szükséged.

Egy egyszerű késes trükktől lesz igazán ízletes a csirkemell

Alaposan vagdosd be a csirkemellet

A @theshabakitchen nevű TikToker egy videóban mutatta be az egyszerű, de hatékony késtrükköt. Az említett technikához egyszerűen csak fektesd le a csirkemellet egy vágódeszkára, majd átlósan vagdosd be anélkül, hogy teljesen átvágnád. Ennek a trükknek köszönhetően a fűszerek sokkal jobban megmaradnak majd a csirkemellben. Ha még egy kis olívaolajat is használsz, akkor még jobban rátapadnak majd a fűszerek.

Használj bőségesen fűszereket

Ha helyesen vágtad fel a húst, akkor a csirkemell tetejének gyémánt vagy négyzet alakú mintára kell hasonlítania, csakúgy mint a lenti videóban.

@theshabakitchen

Our favourite chicken recipe! 😍

♬ original sound - The Shaba Kitchen

A legtöbben csak sót és borsot használnak a csirkemell elkészítéséhez, de ha más fűszert is használsz, akkor sokkal izgalmasabb ételt kapsz majd. A videóban például paprikát, oregánót, kakukkfüvet és fokhagymát szórnak rá.

Akadnak azonban olyanok, akik szerint a bevágástól könnyebben kiszárad a csirkemell. Ha te is ettől tartasz, akkor pácold be a húst egy éjszakára. Egy másik módja annak, hogy a csirkemellek jól fűszerezhetők legyenek, ha vékonyabb szeleteket vágsz belőlük vagy kiklopfolod őket.

Neked melyik a kedvenc módszered?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a konyhai tippeket lesd el tőlünk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!