Ébresztő emberek! Úgy pazaroljuk az élelmiszert, mintha nem lenne holnap

Egy új előrejelzés szerint, ha nem teszünk valamit, 2030-ra az évente kidobott élelmiszer mennyisége elérheti akár a 2,1 milliárd tonnát is.

Óriási méreteket ölthet az élelmiszerpazarlás a világon. Ha nem változik valami, akkor 2030-ra a kidobott étel mennyisége elérheti a 2,1 milliárd tonnát is évente. Ez azt jelenti, hogy másodpercenként 66 tonna élelmiszer fog a szemétben landolni - figyelmeztet aBoston Consulting Group (BCG) tanulmánya. A szervezet szerint az élelmiszerpazarlás aggasztó ütemben nő, és eddig nem sikerült rá megfelelő választ adni. A probléma tovább növekszik majd a népesség növekedésével.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint is aggasztó a helyzet. Becsléseik szerint 2016-ban már több mint 815 millió ember szenvedett alultápláltságban a világon, miközben körülbelül 1,6 milliárd tonna élelmiszer megy a kukába. Ráadásul, az élelmiszerpazarlás és az ételek kidobása miatt kerül a légkörbe az üvegházhatású gázok 8 százaléka.

Maradékmentő ötletek:

A jelentés szerint kevés esély van arra, hogy a rossz helyzet megváltozik, hacsak a kormányok, a vállalatok, és mi, fogyasztók nem teszünk valamit. A tanulmányban felhívják a figyelmet a szupermarketek felelősségére is, akik nem mindig tájékoztatják megfelelően a vásárlókat.

Ezeket olvastad már?

via The Guardian

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek