Ennyivel drágább tavaly óta a húsleves, ha otthon készítjük

Őrületes drágulás történik az országban (is), ez már közhely, na de vajon mit számoltak az okosak, pontosan mennyivel kerül többe tavalyhoz képest az, ha otthon főzünk lecsót, vagy sütünk rántott húst?

Nem meglepő, hogy a globális infláció hatására nemcsak a boltban sorakozó sok-sok alapanyag, hanem maga az otthonfőzés is kezd megfizethetetlen lenni – írja a 444.

Az mfor megvizsgálta, a KSH átlagáraival pedig kiszámolta, mennyit drágult egy év alatt néhány klasszikus magyaros kedvenc, öveket becsatolni:

Az eredményekből kiderül, hogy a lecsó ára (kenyér nélkül, egy négy tagú család számára) például 1700 Ft-ról 2100 Ft-ra nőtt, a rántott karaj pedig 1600 forint helyett már 2000 forint.

És hogy mennyit drágult a magyarok kedvence, a csirkehúsleves?

Egy év alatt 1000 forint helyett 1400 forintot kell érte fizetnünk lábasonként, akkor is, ha otthon főzzük (amennyiben az alap zöldségeken kívül bontott csirke és csirkeszárny kerül bele.)

Hogy mi drágult legkevésbé?

A kakaós palacsinta, amely „csak" száz forintot emelkedett, hála a rögzített áraknak, amelyek a lisztre, a cukorra, az olajra és a tejre is vonatkoznak: 430 helyett 530 forint, ha megsütjük magunknak.

A kitartóan növekvő infláció miatt sajnos félő, hogy bekövetkezik a gazdasági rémálom, és hosszú távon is velünk marad a recesszió és a fogyasztáscsökkenés.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.